Foss køber grund til ny fabrik i Vinge for 62 millioner

Foss flytter sine produktionsfaciliteter fra Hillerød til byudviklingsområdet Vinge i Frederikssund. Her bygges en helt ny fabrik på 20.000 kvadratmeter.

Virksomheden Foss har købt et 150.000 kvadratmeter stort areal lige nord for Haldor Topsøe Park i den nordlige del af Vinge for 62 millioner kroner. Det oplyser Frederikssund Kommune i en pressemeddelelse. Handlen er betinget af, at Frederikssund Kommune udarbejder en lokalplan for området, skriver kommunen.

Foss planlægger nemlig at opføre en ny fabrik på godt 20.000 kvm som konsekvens af, at virksomhedens nuværende produktionsfaciliteter i Hillerød ikke længere kan følge med udviklingen og efterspørgslen. Den ny fabrik kommer til at beskæftige cirka 250 ansatte.

Borgmester i Frederikssund Kommune, Tina Tving Stauning (S), glæder sig over, at endnu en stor virksomhed etablerer sig i byudviklingsområdet.

– Det er med til at sikre fremtidig udvikling og endnu flere lokale arbejdspladser i Vinge og dermed i Frederikssund Kommune, udtaler borgmesteren.

Foss er en højteknologisk virksomhed, der producerer test- og analyseløsninger til landbrugs- og fødevareindustrien. Virksomheden beskæftiger godt 1.600 medarbejdere og omsatte i 2021 for 2,3 milliarder kroner.

Foss har langt den største del af sit marked udenfor Danmark, men rødderne er fortsat nordsjællandske.

– Foss blev etableret for godt 65 år siden og har siden dag ét ligget i Hillerød. Det har derfor også været et krav for placeringen af vores kommende fabrik, at den skulle ligge tættest muligt på vores Innovationscenter på Nils Foss Allé i Hillerød, udtaler administrerende direktør, Kim Vejlby Hansen fra Foss.

– Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har undersøgt utallige muligheder, men når man skal op og have en grund i denne størrelse, så indsnævres feltet hurtigt ret betydeligt. Dernæst har bæredygtighed haft en meget afgørende betydning for vores valg – og her var der altså ingen andre udbudsprojekter i Nordsjælland, der kunne følge med, slutter Kim Vejlby Hansen.

Byggeriet af den nye fabrik sættes efter planen i gang hurtigst muligt, så den kan være klar i 2025, hvor fabrikken skal erstatte de nuværende produktionsfaciliteter i Hillerød, som flytter med over i de nye, moderne og bæredygtige rammer.