To sjældne PH-lamper på auktion

To sjældne PH-lamper kommer på auktion hos Bruun Rasmussen. ”Klaverlampe” er vurderet til 200.000 kroner, mens ”PH-Butterflykrone” er vurderet til det halve.

Designentusiaster og PH-fans kan med god grund rette blusset mod Bruun Rasmussens kommende designauktion, hvor to sjældne PH-lamper kommer under hammeren som en del af et alsidigt udvalg af PH’s kendte lamper. Det sker den 9. marts i Bredgade, skriver auktionshuset i en pressemeddelelse.

– Det er en fornøjelse at kunne præsentere et så bredt PH-spektrum på denne auktion med en række pragteksemplarer af både pendler, lysekroner, bordlamper og væglamper. Heriblandt to sjældenheder – Klaverlampen og Butterflykronen, hvor vi møder lysets mester fra en lidt anden side, end vi er vant til. Her har han nemlig taget sig den kunstneriske frihed at være mere legende i sit formsprog end normalt, udtaler Andreas Krabbe, der er designekspert hos Bruun Rasmussen, i meddelelsen.

Poul Henningsen - "PH-2:2". Klaverlampen kommer på auktion hos Bruun Rasmussen. Foto: PR.
Poul Henningsen – “PH-2:2”. Klaverlampen kommer på auktion hos Bruun Rasmussen. Foto: PR.

De to højdepunkter tæller først og fremmest ”Klaverlampe”, som PH formgav i 1931. Det udbudte eksemplar af lampen er udført i bruneret messing og udstyret med de originale skærme af rosa matglas. Lampen kan justeres, så den eksempelvis både kan lyse ud i rummet og nedad på klaverets nodeholder. Den er vurderet til 200.000 kroner.

Poul Henningsen - "PH-Butterflykrone". Lampen kommer på auktion hos Bruun Rasmussen. Foto: PR.
Poul Henningsen – “PH-Butterflykrone”. Lampen kommer på auktion hos Bruun Rasmussen. Foto: PR.

Den lige så sjældne ”PH-Butterflykrone” formgav PH også i begyndelsen af 1930’erne, og den var med sit spinkle udseende skabt som en del af en serie af lysekroner til private hjem. På auktionen udbydes nu den største model fra denne serie med fem blus af rosa matglas med en vurdering på 80.000-100.000 kroner.

Begge lamper er produceret hos PH’s faste samarbejdspartner, Louis Poulsen.

De to sjældne lamper kommer på Bruun Rasmussens designauktion den 9. marts klokken 16. Flere andre lamper samt moderne kunsthåndværk, belysning og design vil også være på programmet

Se alle udbudte genstande her.