Vem Byg køber luns af Slagterigrunden i Holstebro

Vem Byg tager en stor bid af Slagterigrunden i Holstebro, hvor det lokale byggefirma i 2025 vil gå i gang med byggeriet af 70 lejligheder.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Vem Byg har købt et 14.280 kvadratmeter stort areal på Slagterigrunden i Holstebro. Det skriver det lokale byggefirma i en pressemeddelelse.

Vem Byg planlægger, at opføre fire bygninger med i alt cirka 70 lejligheder, fremgår det.

Byggeriet vil efter planen blive sat i gang i foråret 2025, og lejlighederne skal certificeres med Svanemærket.

Vem Byg “arbejder intensivt hen over efteråret på at få alle detaljer på plads”, lyder det i meddelelsen.

– Vi har haft kig på denne grund i over fire år og er glade for, at vi nu endelig kan starte byggeriet op, som vi forventer at afslutte inden for cirka 18 måneder, udtaler direktør og indehaver Jonas Koldsø fra Vem Byg.

– Vi glæder os til at se, hvordan dette område vil udvikle sig og blive et nyt hjem for mange familier.

De skal påpeges, at illustrationerne af projektet er vejledende og kan blive ændret undervejs i processen.

I alt strækker Slagterigrunden sig over 84.000 kvadratmeter, så Vem Byg tager en ordentlig bid af grunden, hvor Danish Crown i 2014 lukkede kreaturslagteriet som den sidste aktivitet.

I 2015 overtog Holstebro Kommune grunden, der siden har været udviklingsområde i hjertet af den midt- og vestjyske kultur- og handelsby. I forbindelse med udviklingen af grunden bliver 13.000 kvadratmeter af de tidligere slagteribygninger bevaret.

Også Boligselskabet Holstebro bygger på Slagterigrunden, der i øvrigt ligger ganske tæt på Politigrunden, hvor der ligeledes bygges boliger. Det største omdannelsesprojekt i nabolaget er dog uden sammenligning Sygehusgrunden.