Byggeri af 30 nye boliger midt i Holstebro er i gang

NørreportHusene er navnet på boligbyggeriet med 30 nye lejligheder midt i Holstebro, hvor politistationen tidligere lå. Gråkjær Erhverv står for byggeriet.

Ifølge Dagbladet Holstebro er Knud Lundgaard-Karlshøj, Uffe Hardam og John Gråkjær investorerne bag boligprojektet på grunden midt i Holstebro, hvor politistationen lå, indtil Midt- og Vestjyllands Politi i 2016 flyttede ind i et 12.000 kvadratmeter stort nybyggeri på længere ude af Stationsvej.

Gråkjær Erhverv skal stå for byggeriet af boligprojektet på den efterladte politigrund, der ligger for enden af byens største gågade og tæt på blandt andet Nørreport Centret, banegården samt udviklingsområder som Slagterigrunden og det nedlagte sygehus.

– Det er jo en fantastisk beliggenhed, og man bygger nyt, spændende og tidssvarende. Samtidigt bliver bybilledet moderniseret, siger Mogens Nitschke, som er investeringschef for Gråkjær Erhverv, til Dagbladet Holstebro.

LÆS OGSÅ: BOLIGSELSKAB VIL BYGGE 3D-PRINTEDE UNGDOMSBOLIGER I HOLSTEBRO

Bebyggelsen opføres som to etagebyggerier i fem etager med hver især 15 lejligheder. Den øverste etage på hver af de to punkthuse skal rumme i alt seks penthouselejligheder, der skal sælges som ejerlejligheder. På første til tredje sal etableres sammenlagt 24 lejeboliger i de to bebyggelser, mens i stueetagen skal rumme erhverv.

Lejeboligerne bliver mellem 92 og godt 100 kvadratmeter store og får to eller tre værelser, fremgår det af salgs- og udlejningsmaterialet. Penthouselejlighederne bliver mellem 92 og 138 kvadratmeter store. Alle lejligheder udstyres med altaner.

Ifølge Dagbladet Holstebro er byggeriet netop blevet sat i gang her i august, og både boliger og erhverv skal være klar til indflytning i midten af 2025. Estate står for salget af boligerne.

I sommeren 2021 overtog Rema Etablering en godt 3.000 kvadratmeter stor grund i området for 19,6 millioner kroner. Dagligvarekoncernen vil med assistance fra lokale Atra Arkitekter og et boligselskab bygge 50 ungdomsboliger og en Rema 1000-butik i et byggeri i op til syv etager.