I løbet af sommeren 2023 valgte My Home at lukke flere butikker på tværs af landet og blandt dem var butikken i Holstebro. Nu vender tilbage til den vestjyske handels- og kulturby på akkurat samme adresse som tidligere.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra EDC Erhverv Poul Erik Bech, som har formidlet udlejningen af lejemålet på 1.456 kvadratmeter i Lavhedecentret.

– Det er et rigtig godt eksempel på, at detailmarkedet ikke er gået i stå, tværtimod. Lavhedecentret er begunstiget af den gode beliggenhed med blot 1,5 kilometer til både Holstebromotorvejen og Holstebro Station, hvilket skaber gode muligheder for at trække kunder til området, udtaler Terkel Præst Berthelsen, partner hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Herning.

Stifter af møbelkæden, Jan Hallas, solgte sin ejerandel til den svenske milliardkoncern BHG i 2017 og i 2020 trådte han helt ud af virksomheden. I september købte han den underskudgivende kæde tilbage for én krone.

Læs også: Fond søger købmand til butiksejendom i Holstebro

– Svenskerne overtog nogle butikker, hvor det gik rigtigt godt, og planen var at satse mere på websalg. Men der er stor forskel på det danske og svenske marked, når det kommer til onlinesalg, og danskerne er vant til at have kortere afstand til for eksempel en møbelbutik, så de kan se og mærke produktet, inden de køber det, udtaler Hans Christian Andersen, der i oktober 2023 blev udpeget som ny administrerende direktør i My Home.

– Hele udgangspunktet for My Homes succes var netop de fysiske butikker, så svenskernes satsning med websalg må siges at være slået fejl, og de lykkedes ikke med at videreføre en ellers velfungerende forretning. Derfor havde BHG interesse i at sælge forretningen igen og i løbet af efteråret gik handlen igennem. De første par måneder har fokus været på at genopbygge forretningen, og nu begynder vi at kigge ind i at genåbne de butikker, som lukkede. Den første i rækken er Holstebro, siger Hans Christian Andersen.

Velkendte lokaler i Holstebro

Lokalerne ligger på Lavhedevej 50, som er en del af Lavhedecentret og ligger ved siden af Nyholmcentret med butikker som Elgiganten, Bilka, thansen samt fastfoodkæder som Burger King og Sunset Boulevard. Beliggenheden er god, påpeger Hans Christian Andersen.

Læs også: Holstebro vil gøre plads til flere store butikker

– Derudover har vi allerede en relation til udlejerne Tom og Tina, hvilket selvfølgelig har gjort processen lettere. Samtidig ved vores trofaste kunder i Holstebro, hvor vi ligger, så både os og dem kan føle sig “hjemme”. Vi forventer at slå dørene op 1. maj og vil de første uger af maj fejre åbningen i samtlige My Home-butikker i landet med gode tilbud, udtaler han.

– Ambitionen er at bringe My Home tilbage til fordums styrke. Vi har ikke et decideret mål om, at vi skal tilbage på 36 butikker inden for et par år. I første omgang handler det om at få bragt My Home tilbage på rette spor, og så må vi tage de enkelte butiksåbninger løbende. Vi glæder os til at åbne i Holstebro og lur mig, om vi ikke også åbner et par yderligere butikker i år, siger Hans Christian Andersen.