Wihlborgs renoverer ejendom i Høje-Taastrup for over en kvart milliard

Wihlborgs udlejer 62.000 kvadratmeter på Girostrøget 1 i Høje Taastrup til Novo Nordisk. Derfor skal ejendommen renoveres gennemgribende.

Wihlborgs har underskrevet en 10-årig lejeaftale med en større dansk virksomhed vedrørende 62.000 kvadratmeter på Girostrøget 1 i Høje Taastrup.

Ifølge SN.dk er det Novo Nordisk, der flytter ind i ejendommen.

Lejeaftalen træder i kraft per 1. maj 2024, skriver det svenske ejendomsselskab i en pressemeddelelse.

De 62.000 kvadratmeter udgør lejemålets bruttoareal, hvoraf 11.600 kvadratmeter er kælderareal og 2.900 kvadratmeter er tagetager, oplyser Wihlborgs.

– Ejendommen på Girostrøget har stort potentiale med sin fleksible udformning, gode menneskelige skala samt placering tæt på infrastruktur. Denne aftale bidrager til en positiv udvikling for hele området, og vi er glade for, at vi sammen har fundet en løsning med hurtig og god overdragelse fra den nuværende lejer, udtaler Ulrika Hallengren, administrerende direktør for Wihlborgs.

Wihlborgs udlejer ejendom i Høje-Taastrup til unavngiven, dansk virksomhed. Foto: PR.
Wihlborgs udlejer ejendom i Høje-Taastrup til unavngiven, dansk virksomhed. Foto: PR.

Inden den Novo Nordisk flytter ind i lokalerne, skal lejemålet gennemrenoveres. Wihlborgs investerer 282 millioner kroner i renoveringen, som forventes færdig i løbet af første halvår af 2025.

De nuværende lejeindtægter for lejemålet udgør 42 millioner kroner og vil efter renoveringen stige til 56 millioner kroner.

– Med en ambitiøs lejeaftale over de kommende 10 år og en gennemgribende modernisering af ejendommen kommer der nyt liv i området og vi skaber en ny standard. Vi ser frem til at byde vores nye lejer velkommen og i fællesskab skabe en tryg og visionær arbejdsplads, siger Søren Kempf Holm, direktør for Wihlborgs.

Ifølge Wihlborgs ligger ejendommen centralt i Høje Taastrup og tæt på den travle togstation og motorvejsnettet.

Det svenske selskab købte ifølge Resights i 2015 ejendommen af Danske Bank for 795 millioner kroner.

Denne artikel er opdateret den 20. januar klokken 13.08 med information om den kommende lejer.