AGF vil bygge nyt stadion til klubbens kvindehold i Tilst, hvor DBU Jylland aktuelt har kontorfaciliteter og baner. Foto: Kortforsyningen.
AGF vil bygge nyt stadion til klubbens kvindehold i Tilst, hvor DBU Jylland aktuelt har kontorfaciliteter og baner. Foto: Kortforsyningen.

Det kommende byggeri af et nyt stadion i Aarhus har givet AGF et problem. For hvor skal klubben spille, mens byggeriet står på? Det er der ifølge Århus Stiftstidende ved at blive fundet en løsning på. Blandt andet lægges der op til, at klubbens kvindehold får et helt nyt stadion, som skal bygges i Tilst.

Ifølge avisen skal det nye stadion bygges i Kileparken ved Langkær Gymnasium, hvor DBU Jylland i dag både har kontorfaciliteter og baner. DBU Jyllands faciliteter flyttes i stedet til Kongelunden, hvor det kommende stadion skal opføres der, hvor det nuværende Ceres Park i dag ligger.

Som en del af planen får DBU også et stort ønske opfyldt. I de aktuelle planer for det kommende nye stadion i Aarhus er der lagt op til, at det skal have en kapacitet på 22.000 siddepladser med mulighed for at udvide til 24.000 siddepladser efter behov. Men DBU har et ønske om, at det kommende stadion får plads til mindst 25.000 siddende tilskuere, så det lever op til internationale krav i forbindelse med landskamp. Den løsning arbejdes der ifølge Århus Stiftstidende på.

Nedrivningen af det nuværende stadion Ceres Parks hovedtribune begynder ifølge avisen i december 2023, men AGF kan spille på det indtil 2024, hvor entreprenøren overtager hele stadionområdet.

Kvindefodbold kan stå foran et boom

I et par sæsoner skal AGFs Superligahold så spille på det nye stadion i Tilst, som altså også bliver permanent hjemmebane for AGFs kvindehold. I podcasten Mediano kunne direktør i AGF, Jacob Nielsen, i sidste uge afsløre, at han ser store perspektiver i kvindefodbolden. AGF Kvindefodbold blev lanceret i foråret 2020, men det fik lov til at gå under radaren i de fleste medier, da statsminister Mette Frederiksen (S) samme dag i marts afholdt det pressemøde, hvor Danmark blev lukket ned som følge af coronapandemien.

– Jeg sagde dengang, den 11. marts 2020, at dette (kvindefodbolden, red.) bliver den næststørste kommercielle sportsgren i Danmark. Det er det ikke endnu, men det er jeg sikker på, at det bliver, siger Jacob Nielsen i Mediano-podcasten med henvisning til de internationale og økonomiske perspektiver, der er i Champions League-deltagelse.

Nyt akademi på Fredensvang

I samme podcast kunne AGF-direktøren i øvrigt løfte sløret for, at klubben investerer 30-40 millioner kroner i byggeriet af et nyt akademi på Fredensvang. Han slår dog fast, at fodboldklubben må tage en del kampe med Aarhus Kommune for at få gennemført byggeplanerne.

– I bedste fald står det der vel i 2024, men vi får ikke noget igennem i de forskellige magistrater i Aarhus. Det går så langsomt, siger Jacob Nielsen i podcasten fra Mediano.

AGF af 1880 bliver bygherre på akademiet, og AGF A/S vil så leje bygningen, som skal huse unge, talentfulde fodboldspillere, der får optimale betingelser for at udfolde deres talent, fremgår det af AGF af 1880s hjemmeside.

Her oplyses det videre, at der i de senere år er blevet investeret markant for at gøre Fredensvang til et af Skandinaviens mest moderne træningsanlæg. Opgraderingerne af træningsanlægget sker i tæt samarbejde mellem AGF af 1880, som ejer Fredensvang, og AGF A/S, fremgår det af hjemmesiden.

Det nye stadion i Kongelunden ventes at stå klar i 2026. Aktuelt arbejder tre forskellige arkitekthold på forslag til, hvordan det kan udformes.