AP Pension bygger rækkehuse i Hejredalskvarteret

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har sammen med totalentreprenøren 5E Byg taget første spadestik til byggeriet af 75 svanemærkede rækkehuse i boligområdet Trekanten, som selskabet opfører i Hejredals-kvarteret i den vestlige del af Aarhus.

Sammen med Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard (S), har AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, netop taget første spadestik til Trekanten, som består af 75 svanemærkede rækkehuse. 5E Byg er totalentreprenør på byggeriet, som bliver opført i Hejredals-kvarteret ved Gellerup i Aarhus Vest. Boligerne er tegnet af Arkitema. Det skriver pensionskassen i en pressemeddelelse.

Der bliver to forskellige størrelser rækkehuse på cirka 90 og 115 kvadratmeter fordelt på henholdsvis to og tre etager med fire og fem værelser. Fælles for dem er, at de får egen lille have og balkon. Herudover bliver der anlagt 75 parkeringspladser.

– Vi er naturligvis meget tilfredse med, at der nu er blevet taget spadestik til Trekanten. Særligt i en tid, hvor inflation og flaskehalse i forsyningskæderne giver store udfordringer for byggeriet. Med spadestikket har vi sat gang i opførelsen af et boligområde, hvor inklusion og fællesskab er blandt nøgleordene. Vi vil nemlig gerne skabe et levende område, hvor folk på kryds og tværs kan danne fællesskaber. Vi er meget glade for, at vi med 5E Byg som totalentreprenør nu kan sætte gang i opførelsen af boligerne. Vi har et langt og godt samarbejde med 5E Byg, som vi ser frem til at fortsætte i Aarhus, udtaler administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson.

Han ser store muligheder i hele området, som Trekanten bliver en del af.

– Vi føler os sikre på, at blandingen med de nærliggende almene boliger og andre private udlejere vil komme til at give et godt miks til vores private udlejningsboliger. Boligerne vil give en forøget diversitet til området, som flugter med den helhedsplan, der er for området, og som Aarhus Kommune er i fuld gang med. Vi er glade for, at vi kan være med til at give området et fortsættende løft, fortæller Peter Olsson.

Hos 5E Byg ser de frem til for alvor at gå i gang med opførelsen af de 75 svanemærkede boliger.

– Vi har efterhånden arbejdet sammen med AP Ejendomme på flere forskellige projekter, og vi er meget tilfredse med, at vi igen skal være med til realisere et boligområde for selskabet, siger Torben Nielsen, teknisk direktør hos 5E Byg.

Efter planen er boligerne endeligt opført i slutningen 2024, og de kommende lejere vil dermed kunne flytte ind i starten af 2025.