Arkitekt Torben Arendal vil indrette Arne Jacobsen-museum i Ford-bygningen på Kirkestræde i Nykøbing Sjælland. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.
Arkitekt Torben Arendal vil indrette Arne Jacobsen-museum i Ford-bygningen på Kirkestræde i Nykøbing Sjælland. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.

Ifølge SN.dk er arkitekt Torben Arendal fortaler for, at Odsherred skal have et arkitektur- og designmuseum med fokus på blandt andre Arne Jacobsen.

Og han har øjnene rettet mod en Ford-bygningen på Kirkestræde 5 i Nykøbing Sjælland, skriver avisen.

Bygningen står lige nu tom efter J.P. Tamstorf Automobilers konkurs. Den 1. marts 2024 blev ejendommen for 3,5 millioner kroner overtaget af Ejendomsselskabet Kirkestræde 5. Anpartsselskabet ejes af håndværker Jan Larsen og Nykøbing Sjælland og Omegns Brugsforening.

– Ford-bygningen kan stå klar som arkitektur- og designmuseum til efteråret, hvis kommunen griber chancen nu, hvor køberne gerne vil udleje den, siger Torben Arendal til SN.dk.

Læs også: Lejerbo vil bygge 34 rækkehuse i Hørve

Ifølge avisen overvejer de nye ejere at rive bygningen ned for at erstatte den med boligbyggeri, men det er ifølge Torben Arendal en dårlig idé.

– Kommunen har lige vedtaget en arkitekturpolitik med vægt på klima og bæredygtighed. At bruge Ford-bygningen til udstillinger vil ikke påvirke klimaet, men nedrivning og opførelse af nye boliger sætter et betydeligt negativt klimaaftryk, påpeger Torben Arendal over for SN.dk.

Ifølge avisen omfatter Ford-bygningen 1.800 kvadratmeter kontorer, værksted og en stor udstillingssal. Bygningen er tegnet af arkitekt Lone Backs fra Arkitektgruppen i Holbæk.