Bærebo står bag det kommende bofællesskab Vingefanget i Vinge ved Frederikssund.
Bærebo står bag det kommende bofællesskab Vingefanget i Vinge ved Frederikssund.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Bærebo står bag bofællesskabsprojektet Vingefanget med 70 boliger i forskellige størrelser i byudviklingsområdet Vinge ved Frederikssund.

Byrådet i Frederikssund godkendte februar 2021 et købstilbud fra Bærebo, men siden er projektet blevet revideret, og den 22. juni skulle byrådet så tage stilling til, om det tilpassede projekt kunne godkendes. Det kunne det, og dermed er vejen banet for, at Bærebo kan indlevere ansøgning om byggetilladelse i august 2022.

I det tilpassede projektet flyttes der lidt rundt på bygningsmassen. De højeste bygninger i fire-fem etager placeres nu samlet med øst og nord omkring et fælles elevator/trappetårn, mens bygningerne mod syd er reduceret i højde til to-fire etager, så der vil være mindre skygges bofællesskabets grønne område.

– Der bliver mulighed for at lave det samme antal boliger, som hvis man havde bygget højere, oplyste byrådsmedlem Morten Skovgaard (V) på byrådsmødet.

Det oprindelige projekt omfattede i 5.050 kvadratmeter fordelt på 4.600 kvadratmeter boliger og et 450 kvadratmeter stor fælleshus. Det reviderede projekt indeholder 4.850 kvadratmeter boliger, et 325 kvadratmeter stort fælleshus og 300 kvadratmeter kælder fællesarealer, så det i alt omfatter 5.475 kvadratmeter.

Alle boliger i stueplan får en terrasse på op til seks kvadratmeter, og i tre af bygningerne for boligerne en altan på 5,5 kvadratmeter. I to andre bygninger er altaner et tilvalg. Der etableres desuden en fælles tagterrasse på en af bygningerne.

To bofællesskaber samles i ét

I det oprindelige projekt var det desuden planen at oprette to bofællesskaber – ét for andelshavere og ét for lejere. Beboerne har dog besluttet, at de fortrækker et samlet bofællesskab med et fælleshus og en fælles beboerforening for både andelshavere og lejere.

Derfor er der nu kun ét samlet grønt område i bofællesskabet og ét samlet fælleshus placeret på grundens bedste placering ud mod Vinges grønne hjerte.

Bofællesskabet kommer består af halvt lejeboliger, og halvt andelsboliger, og Bærebo skriver, at det bliver lidt tættere og mere urbant end det koncept, som selskabet normalt bruger.

Boligerne opføres i træ og isoleret med hovedsageligt papiruld. Bærebo anvender Scandi Bygs modulbyggeri, som er svanemærket og DGNB guld-certificeret. Køkkenerne leveres af HTH.

Bofællesskabet forventes at stå færdigt til indflytning den 1. april 2023.