Frederikssund Kommune udstykker grunde til tiny houses og parcelhuse i Vinge

Frederikssund Kommune udstykker i første omgang 10 tiny house- og 45 parcelhusgrunde i Vinge. EDC Poul Erik Bech Frederikssund står for salget af grundene.

Et af Danmarks største byudviklingsprojekter er i fuld gang med at blive udviklet i Vinge sydøst for Frederikssund. Nu udstykker Frederikssund Kommune 10 tiny house- og 45 parcelhusgrunde i udviklingsområdet. Det fremgår af en pressemeddelelse fra EDC Poul Erik Bech Frederikssund, som skal formidle salget af grundene.

– Vi har en langsigtet udviklingsplan for området og oplever en stor interesse fra markedet, hvor flere store aktører byder sig til og nu er med til at udvikle Vinge som fremtidens by. I fremtiden vil der bo cirka 15.000 personer i Vinge, udtaler Dennis Ravn, projektchef i Frederikssund Kommune.

Siden sommeren 2022 er der arbejdet på en lokalplan for området, og i foråret 2023 blev det vedtaget, at der er mulighed for at opføre boliger på 7,7 hektar jord, skriver EDC Poul Erik Bech Frederikssund.

Der er fuld gang i udviklingen af Vinge mellem Frederikssund og Ølstykke.
Der er fuld gang i udviklingen af Vinge mellem Frederikssund og Ølstykke.

Og der skal altså også være plads til helt små boliger i området, hvorfra der siden december 2020 har været direkte togforbindelse til København med S-tog fra Vinge Station.

– Tiny Houses ansporer til en mere enkel og bæredygtig livsstil, eftersom ejendoms- og byggebranchen kan være en stor last for klimaet. Derfor skærer man alt det overflødige fra og udnytter hver en kvadratmeter til fulde. Det betyder også, at man ofte ser mere kreative løsninger. Tiny Houses er ofte bygget på forhånd, så det er let at flytte og nemt at skilles fra hinanden, udtaler Dennis Ravn.

LÆS OGSÅ: DE SKAL BYGGE 230 BOLIGER I VINGE

– Husene karakteriseres oftest som 45 kvadratmeter eller mindre, og sådan vil det også være i Vinge, hvor Tiny House-grundene har en størrelse på optil 45 kvadratmeter. Det fremgår af lokalplanen, at Tiny Houses i dette projekt må opføres med en højde på op til 5,5 meter.

I fremtiden vil der bo cirka 15.000 personer i Vinge.
I fremtiden vil der bo cirka 15.000 personer i Vinge.

I første omgang skal EDC Poul Erik Bech Frederikssund formidle salget af samtlige 45 parcelhusgrunde samt salg og udlejning af de 10 Tiny House-grunde.

De 45 parcelhusgrunde er mellem 550 og 750 kvadratmeter store og udbydes til priser på mellem 1 og 1,5 millioner kroner. Tiny house-grundene er på mellem 150 og 250 kvadratmeter med en udbudspris på 300.000 kroner. Alle grundene sælges med pligt til at begynde byggeriet inden for 18 måneder efter overtagelsen, fortæller Claus Lund Pedersen, partner i EDC Poul Erik Bech Frederikssund.

– Vi har sat de første fem grunde til tiny houses til salg, og de øvrige fem har kommunen besluttet, skal udlejes for 3.500 kroner per måned og på 30-årige lejekontrakter, udtaler han.