BDO får nyt hovedkontor i Bjælkehuset i Aarhus

Rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO flytter i begyndelsen af 2024 ind i Bjælkehuset, som PensionDanmark opfører på Trælasten i Aarhus.

Om knap to år ventes Bjælkehuset at stå klar. Det er PensionDanmark, der står bag byggeriet af kontorhuset i nye bydel Trælasten mellem Åbyhøj og Ceres Byen i det centrale Aarhus. Men allerede nu har pensionskassen en lejer på plads til 6.100 kvadratmeter af de i alt godt 10.000 kvadratmeter. Således rykker BDO sit hovedkontor ind i bygningen. Det oplyser PensionDanmark i en pressemeddelelse.

BDO lejer sig i forvejen ind hos PensionDanmark på Kystvejen i en knap 4.000 kvadratmeter stor ejendom, som pensionsselskabet tilbage i 2016 købte af C.W. Obel Ejendomme. Den handel løb op i 555 millioner kroner, idet den også omfattede ejendommene Company House I og II og III i Skejby.

Gennem de seneste tre år er BDO gået fra 150 til over 200 medarbejdere, og det har skabt pladsmangel for rådgivnings- og revisionsvirksomheden. Og her er Bjælkehuset så kommet ind i billedet.

– Det har været en topprioritet for os at fastholde den centrale placering i Aarhus. Vi vil og skal også i fremtiden være tæt på det aarhusianske erhvervs- og byliv. Til gavn for både kunder og kolleger. Det opnår vi til fulde med vores nye domicil, som har alle de rette forudsætninger for at danne rammen om den fortsatte udvikling af BDO’s hovedkontor, siger Morten Trap Olesen, senior partner og kontorstedsleder hos BDO i Aarhus.

BDO får nyt hovedkontor i Bjælkehuset, som PensionDanmark opfører i Aarhus.
BDO får nyt hovedkontor i Bjælkehuset, som PensionDanmark opfører i Aarhus.

Bjælkehuset har ifølge PensionDanmark fået sit navn, fordi bygningens arkitektur er inspireret af opstablede bjælker i de byggemarkeder, der hidtil har haft til huse i det kommende byområde.

Bygningen bliver det største erhvervsbyggeri i den nye bydel Trælasten, som PensionDanmark opfører i området mellem Silkeborgvej, Vestre Ringgade og åen, og hvor den røde tråd er bæredygtighed, fællesskab og genanvendelse.

Bjælkehuset bygges, så det kan opnå det internationale bæredygtighedscertifikat DGNB Guld, og bygningen får genbrugte teglsten som facadebeklædning.

Bjælkehuset opføres i den nye bydel trælasten i Aarhus af PensionDanmark. Visualisering: Cebra Architecture.
Bjælkehuset opføres i den nye bydel trælasten i Aarhus af PensionDanmark. Visualisering: Cebra Architecture.

Indgangspartiernes gulve vil bestå af felter af murværk fra en tidligere administrationsbygning på trælastgrunden som en påmindelse om områdets historie og det særlige fokus på genanvendelse.

– Det er en fornøjelse at kunne se frem til at byde en stabil og attraktiv lejer som BDO velkommen i Bjælkehuset. Vi er glade for at kunne fortsætte samarbejdet, og vi oplever en stærk tilslutning til vores vision for Trælasten som et byområde præget af mangfoldighed, bæredygtighed og nytænkning, siger Marius Møller, direktør for ejendomme hos PensionDanmark.

Trælasten kommer desuden til at indeholde 500-600 boliger målrettet alt fra studerende til seniorbofællesskaber.

Desuden vil bydelen vil huse butikker, caféer, værksteder og grønne områder – alt sammen beliggende bare en kilometer fra Aarhus midtby.

– Ud over den centrale placering og de topmoderne faciliteter har det været vigtigt for os at finde et nyt domicil, som lever op til nutidens og fremtidens krav om bæredygtighed og klimamæssig ansvarlighed, siger Morten Trap Olesen fra BDO.