Solcellepark ved Badskær i Frederikshavn kommune. Foto: Better Energy.
Solcellepark ved Badskær i Frederikshavn kommune. Foto: Better Energy.

Better Energy og Jyske Bank styrker samarbejdet og har i løbet af 2023 indgået låneaftaler for et større trecifret millionbeløb. Med lånefinansieringen fra Jyske Bank har Better Energy kunnet etablere tre danske solcelleparker med en samlet kapacitet på omkring 200 megawatt peak.

Solcelleparkerne indgår i joint venture-samarbejdet mellem Better Energy og Industriens Pension, og de forventes at producere nok strøm til at dække elforbruget for, hvad der svarer til cirka 131.000 danskeres gennemsnitlige strømforbrug.

Det skriver Better Energy i en pressemeddelelse.

Ifølge Better Energy er aftalen med Jyske Bank er en del af bankens grønne udlånsstrategi, hvor finansiering af vedvarende energi forventes at vækste markant de kommende år.

LÆS OGSÅ: SOLCELLEPARTNERE I NY MILLIARDINVESTERING

– Vi har igennem længere tid haft et godt samarbejde med Jyske Bank, som for alvor accelererede sidste år med lånefinansieringen af tre større solcelleparker. Gennem hele processen har Jyske Bank vist, at de forstår behovene for os som vedvarende energiselskab, og at de sætter handling bag ordene i deres grønne udlånsstrategi, udtaler Flemming Meineche, Director of Debt Partnerships & Structuring i Better Energy.

Det forventes, at de tre solcelleparker vil kunne levere en årlig produktion på cirka 210.000 megawatt-timer.

– Better Energy har allerede bevist, at de er i stand til at udvikle, bygge og nettilslutte nogle af Danmarks største solcelleparker. Aftalen kommer til at gavne begge parter og ikke mindst den grønne omstilling, udtaler Claus Simonsen, Director, Renewable Energy i Jyske Bank.