Billund runder 27.000 indbyggere

Billund Kommune har rundet 27.000 borgere. Det blev fejret sammen med den amerikanske tilflytterfamilie Langston.

For omkring halvandet år siden havde Billund Kommune omkring 26.500 indbyggere. Det havde kommunen også for fem år siden. Befolkningstallet er gået lidt op og ned over de seneste 10-15 år uden de helt store udsving og uden nogen nævneværdig udvikling.

I løbet af sommeren rundede kommunen dog en milepæl. For første gang nogensinde er der nu over 27.000 indbyggere i kommunen, som de fleste danskere nok forbinder med Lego, Lalandia og lufthavnen.

Og når vi nu er i gang med at bogstavrime, så blev milepælen meget passende rundet, da den amerikanske familie Langston flyttede til byen.

Derfor var borgmester Stephanie Storbank (V) fredag på besøg hos familien for at byde dem velkommen til kommunen, oplyser Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Familien, der består af Boone James Langston og Danni Lynn Langston samt børnene Jordy og Charlie på 11 og 7 år, ommer fra staten Oregon i USA.

Milepælen blev fejret med gave, blomster og kage til familien Langston. Foto: Billund Kommune.
Milepælen blev fejret med gave, blomster og kage til familien Langston. Foto: Billund Kommune.

De flyttede til Billund, da Boone James Langston fik drømmejobbet som designer. Hos Lego, naturligvis. Danni Lynn Langston har startet eget konsulentbureau, og børnene går på Den Internationale Skole i byen.

Borgmesteren havde kage og blomster med til familien i dagens anledning. Som nye indbyggere i Billund fik de også et familiespil i gave, så familien har mulighed for at øve sig på det danske sprog gennem leg.

– Det var en fornøjelse at møde familien og byde dem velkommen til Billund Kommune. Det er en stor begivenhed, at vi nu har rundet 27.000 borgere. Samtidig glæder jeg mig over, at Billund Kommune har så attraktive arbejdsmuligheder, at vi kan tiltrække folk fra den anden side af jorden. Vi oplever da også stor efterspørgsel på boliger og byggegrunde i Billund Kommune, udtaler Stephanie Storbank, borgmester.

Milepælen på de 27.000 borgere blev nået den 1. august 2022. Ved senest optælling den 1. december havde Billund Kommune 27.029 borgere.

I selve Billund by bor der ifølge den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik godt 6.700 indbyggere. Siden 2012 er byen vokset med knap 600 indbyggere, hvilket er nok til at give byen en 28. plads på listen over de danske byer, der voksede mest i procent i perioden 2012-2022.