Biodiversitetsskov på vej nær Outrup med ny skovrejsningsmodel

Den 26. oktober sættes de første træer hos Gert og Pia Linnau lidt uden for Outrup. De små træer og buske skal de kommende årtier vokse op til omkring 4 hektar biodiversitetsskov.

Gert og Pia Linnau lægger jord til og betaler for hegning, så der passes på de donerede træer, men selve skovrejsningen finansieres gennem en skovrejsningsmodel, som Varde Kommune har udviklet sammen med skovrejsnings Growing Trees Network.

Det skriver NGO’en i en pressemeddelelse.

Modellen går ud på, at jordejere, der ønsker at rejse skov på deres mark kobles til personer, foreninger eller virksomheder, som ønsker mere skov etableret i Varde Kommunes geografi, og derfor gerne vil donere træer.

– Vi rejser træer på vores grund fordi vi elsker roen i skoven, og det er da dejligt, at vi har mulighed for at etablere skov i gåafstand fra kaffekanden, fortæller den kommende skovejer, Gert Linnau.

– Vi synes det er fantastisk, at det er muligt i fællesskab at skabe en biodiversitetsskov, der kan blive levested for utallige arter, lige uden for vores dør.

Preben Friis-Hauge (V), der er formand for Udvalget for Plan og Teknik i Varde Kommune, byder også den kommende skov velkommen.

– Vi har i Varde Kommune en ambition om, at der som et led i vores klimaindsats i gennemsnit skal plantes mere end 60 hektar skov om året frem mod 2030. Det er jo helt perfekt, når det som her sker ved at lodsejere, der ønsker skov på deres grund, får doneret træer af virksomheder, der ønsker mere skov i nærområdet. Det er svært ikke at glædes over, udtaler han.

Stifterne af Growing Trees Network er Kim Nielsen og Lars Heiselberg Vang Jensen. De er ligeledes begejstrede for projektet.

– Vi fejrer altid folkeligt og festligt de nye Folkeskove når de er klar til at blive plantet. Den første af sin slags i vores nye samarbejde i Varde Kommune er en vigtig milepæl, lyder det i en fælles udtalelse fra de to stiftere.