Konkursramt arkitektfirmas ejendom på tvangsauktion

Det konkursramte arkitektfirmaet Grønne & Jessens ejendom på Storegade i Varde er sat til salg på tvangsauktion. Bygningen er fredet.

I april 2023 gik arkitektfirmaet Grønne & Jessen konkurs, og måneden efter røg indehavernes ejendomsselskab også i svinget.

I ejendomsselskabet Toldboden Varde lå arkitektvirksomhedens domicil på Storegade 1 i Varde. Ejendommen er nu sendt på tvangsauktion, skriver JyskeVestkysten.

Ifølge avisen har Nordicals af konkursboet ved advokat Tue Lesbo fået til opgave at sælge ejendommen, der en gang fungerede som toldbod.

– Der har været pæn interesse for bygningen, siger erhvervsmægler René L. Madsen fra Nordicals i Esbjerg til JyskeVestkysten.

Ejendommen har et tinglyst areal på 181 kvadratmeter, men ifølge Nordicals har den et erhvervsareal på 260 kvadratmeter, hvoraf 100 kvadratmeter er uudnyttet tagetage.

“Grundet den gode og synlige beliggenhed, samt ejendommens arkitektoniske karakteristika, er den i høj grad ideel til virksomheder, der ønsker deres eget kontordomicil”, skriver Nordicals om bygningen.

Ejendommen er sat til salg for 2,445 millioner kroner, mens den senest blev handlet for 2,7 millioner kroner i 2010.

I det seneste regnskab fra ejendomsselskabet er ejendommen bogført til en værdi på lige godt 2,5 millioner kroner, mens der er angivet en kostpris på knap 3,3 millioner kroner.

Til gengæld er ejendommen i 2020 offentligt vurderet til en værdi på godt 2 millioner kroner, hvoraf værdien af den godt 180 kvadratmeter store grund udgør knap 163.000 kroner.

Den fredede bygning er oprindeligt opført i 1862 og til- og ombygget i 1962, oplyser Nordicals.