Bygningsstyrelsen skal bygge en ny politistation til Syd- og Sønderjyllands Politi på Byfoften i Varde. Foto: Varde Kommune.
Bygningsstyrelsen skal bygge en ny politistation til Syd- og Sønderjyllands Politi på Byfoften i Varde. Foto: Varde Kommune.

Byrådet i Varde Kommune godkendte tirsdag aften et salg af et areal på cirkuspladsen over for rådhuset på Bytoften 2 i Varde. Køberen er Bygningsstyrelsen, der ønsker at bygge en ny politistation.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Handlen blev godkendt på den lukkede del af byrådsmødet, og nu skal der så udarbejdes en ny lokalplan for området. Allerede i denne måned begynder arbejdet med at lave forundersøgelser i området.

– Vi har holdt til i vores nuværende lokaler i Storegade i Varde i 70 år. Disse lokaler opfylder ikke længere de behov, der stilles til en moderne og funktionel politistation, udtaler Steen Silberg Thomsen, stabschef hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

– Vi har gennem en årrække forsøgt at finde egnede lokaler i den eksisterende bygningsmasse i Varde, der kunne opfylde vores behov. Dette har desværre vist sig ikke at være muligt, og derfor er vi meget glade for, at Varde Kommune har indgået i et godt samarbejde, der nu resulterer i, at vi sammen med Bygningsstyrelsen får mulighed for at bygge en ny politistation i Varde.

Salget får ikke indflydelse på Varde Kommunes kommende beslutning om placeringen af Borgercenter Varde. Her er nybyggeri på cirkuspladsen et af flere scenarier, hvilket der er taget højde for i salget til Syd- og Sønderjyllands Politi.

– Vi er glade for, at det er lykkedes at finde en løsning, så Politiet får den centrale placering i Varde, de har været på jagt efter i årevis. Det har været vigtigt for os, at salget ikke får indflydelse på den kommende beslutning om, hvordan fremtidens Borgercenter Varde skal se ud, og hvor det skal placeres. Det aspekt er vi også lykkedes med, udtaler Mads Sørensen (V), borgmester i Varde Kommune.

Når lokalplanen er på plads, begynder Bygningsstyrelsen projekteringen af byggeriet. Syd- og Sønderjyllands Politi forventer, at politistationen kan tages i brug i 2027.