Boligselskab vil bygge 43 almene boliger ved Stenlængegård

BoligNæstved vil bygge 43 seniorboliger ved Stenlængegård i Næstved. Casa Arkitekter har sat stregerne til bofællesskabet.

Ifølge SN.dk vil BoligNæstved bygge nye seniorvenlige boliger ved Stenlængegård.

Politikerne i Økonomiudvalget i Næstved Kommune skulle den 18. marts vælge mellem et projekt med 50 boliger fra Lejerbo og projektet med 43 boliger fra BoligNæstved.

– Vi gik med BoligNæstved. Deres projektforslag var det mest seniorvenlige, siger borgmester Carsten Rasmussen (S) til SN.dk.

I samarbejde med Casa Arkitekter præsenterer BoligNæstved projektet som et senioregnet bofællesskab med boliger fordelt på to klynger.

I den ene klynge etableres seks to-værelses boliger på 57-61 kvadratmeter i ét plan, 14 tre-værelses boliger på 64-76,5 kvadratmeter i ét plan og fire fire-værelses boliger på 92,7 kvadratmeter i to plan.

I den anden klynge etableres en et-værelses bolig på 61 kvadratmeter i ét plan, 14 tre-værelses boliger på 64-76,5 kvadratmeter i ét plan og fire fire-værelses boliger på 92,7 kvadratmeter i to plan. Dertil kommer et fælleshus på 160 kvadratmeter.

Også Postfunktionærernes Andels-Boligforening bygger almene boliger i området, mens Maycon bygger 150 boliger.

Lejerbo kan glæde sig over at være udvalgt til at bygge 34 seniorvenlige boliger i ét plan i Brøderup i et projekt, der er udarbejdet i samarbejde med Luplau & Poulsen Arkitekter.