Næstved Kommune har valgt Maycon til at købe de tre store parceller ved Stenlængegården, hvor et nyt boligområde skal udvikles. Det skriver den sjællandske ejendomsudvikler i en pressemeddelelse.

Maycon går ifølge meddelelsen hurtigst muligt i gang med at udarbejde endeligt projekt. Ambitionen er at tilbyde bæredygtige boliger med et lavt CO2-aftryk.

Derudover lægges der specifikt i projektet i Stenlængeområdet vægt på, at hele projektet med de i alt 10.750 etagemeter boligbyggeri, skal fremstå som et varieret byggeri. Der skal bygges boliger, der passer til alle generationer i forskellige livsfaser. Områder ligger ifølge Maycon tæt på indkøbsmuligheder og den kommende svømmehal.

– Vi lægger samtidig vægt på naturlige materialer og overflader, der har en lang levetid, patinerer smukt og bibringer beboerne en følelse af varme og hjemlighed, udtaler teknisk direktør i Maycon, Jackie T. Hansen, i pressemeddelelsen.

Der vil blive bygget et bredt udvalg af boligstørrelser på henholdsvis 55, 65, 85 og 95 kvadratmeter. Boligerne får to, tre og fire værelser. De forskellige boligtyper fordeles ud over de respektive storparceller.

I nord, mod Stenlængegårdsvej på parcel 2.1 og 2.2, bygges etageboliger i tre etager som altangangshuse. Den øvrige bebyggelse opføres som rækkehuse i to plan med boligterrasser i terræn og franske altaner/altaner på etagerne. Foruden egen terrasse eller altan vil der også være et depotrum ved hver bolig.

På de grønne fællesarealer opføres orangeri, som beboerne kan benytte som fælles mødested. Alle boliger DGNB-certificeres til minimum niveau sølv eller guld.

– Det er vigtigt for os at kunne bevise, at vores byggeri overholder konkrete og målbare krav til bæredygtighed i byggeriet, udtaler Anders Mayland, direktør hos Maycon, i meddelelsen.