Onsdag den 15. marts begynder nedrivningen af Brorsonskolen, skriver Varde Kommune i en pressemeddelelse. Ifølge kommunen er der tale om et toneangivende projekt inden for genanvendelse ved nedbrydning. Kommunen vil genbruge mest muligt fra den tidligere folkeskole. Det gælder især de materialer, der udleder meget CO2 under produktion.

Mursten, tagsten, spær, jernbjælker, limtræsbjælker og gulv fra den nyere gymnastiksal på skolen vil blive genanvendt i alt fra nye bygninger til renoveringsprojekter.

Materialerne vil blandt andet blive brugt til byggeriet af det nye Varde Teater- og Musikhus, der står færdig i 2025.

– Med Varde Kommunes klimahandlingsplan har vi sat en grøn retning for vores bygningsmasse. Når vi bygger nyt, gør vi det med bæredygtighed i fokus, og når vi renoverer eller river ned, vil vi genanvende så mange materialer som muligt. Med nedrivningen af Brorsonskolen tager vi et vigtigt skridt i retningen mod bæredygtig nedbrydning og mod at leve op til vores klimahandlingsplan, udtaler Mads Sørensen (V), borgmester i Varde Kommune.

Brorsonskolen blev bygget i 1967, men lukkede i 2021, hvor eleverne flyttede til den nybyggede Frelloskole.

Brorsonskolens 4,7 hektar store grund bliver efter nedrivningsarbejdet udbudt til ejerboliger og kommer fremadrettet til at hedde Brorsonparken.

Kingo Karlsen står for nedrivningen af den tidligere folkeskole. Nedriverfirmaet vandt udbuddet som entreprenør på nedrivningen med et tilbud på knap 7,9 millioner kroner.

Nedrivningen forventes afsluttet den 1. november 2023. I forbindelse med nedrivningen vil borgere i de nærtliggende boligområder kunne opleve perioder med øget støv i luften og støj, skriver Varde Kommune.