Byggeri af vild børnehave i Nørrestrand sættes i gang

På fredag går byggeriet af en ny daginstitution med naturprofil ved Nørrestrand i Horsens i gang. Den står klar til brug med vilde legepladser i juni 2024.

Fredag den 28. april tages første spadestik til en ny daginstitution med både børnehave og vuggestue ved Nørrestrand. Det skriver Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

Skala Arkitekter har i samarbejde med AFRY sat stregerne til den nye institution, der skyder i vejret i takt med, at antallet af børn i den nye bydel i Nørrestrand samt i Egebjerg stiger.

Den godt 1.600 kvadratmeter store institution kommer til at koste 50 millioner kroner, og byggeriet certificeres efter planen til DGNB Guld.

Ifølge Horsens Kommune kommer naturen til at være det gennemgående tema for institutionen, der får vilde legepladser med fokus på biodiversitet, leg og læring i naturen.

– Det er et rigtig spændende byggeri, vi nu sætter gang i, og jeg glæder mig meget til, at vi til næste år kan åbne dørene til vores nye institution, hvor natur, bæredygtighed og biodiversitet er i centrum. Udover i Egebjerg-distriktet har vi også en udvidelse af antallet af pladser på vej i Højvang i Horsens sydby, ligesom vi har planer om udbygninger i Lund, Østbirk og Hovedgård, udtaler Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune, i pressemeddelelsen.

Entreprenørfirmaet EMR står for byggeriet af den nye daginstitution ved Nørrestrand. Visualisering: Skala Arkitekter.
Entreprenørfirmaet EMR står for byggeriet af den nye daginstitution ved Nørrestrand. Visualisering: Skala Arkitekter.

Daginstitutionen får plads til 160-170 børn samt planter, insekter og dyreliv, som ikke blot henvises til de vilde legepladser.

– Den nye daginstitution ligger i et rigtig dejligt område, og det her derfor været helt oplagt at tænke naturen ind – både i selve byggeriet, men også i indretningen af børnenes legeplads. På den måde bliver naturen gennemgående i børnenes hverdag, udtaler Mette Faust, direktør i Børn, Unge og Kultur i Horsens Kommune.

Institutionen indrettes, så børn og personale er inddelt i mindre grupper, som alle har egen indgang og garderobe.

Den bliver opført som et bæredygtigt byggeri i træ og får grønne tage. På grund af de bæredygtige elementer er byggeriet støttet af Realdania, skriver Horsens Kommune.

Opførelsen af den nye daginstitution er en del af budgetaftalen for 2019, hvor Horsens Byråd vedtog, at kapaciteten i Egebjerg skal udbygges.

Det er entreprenørfirmaet EMR, der står for byggeriet af den nye daginstitution ved Nørrestrand, hvor der over de kommende år også skal bygges 2.000 nye boliger.