Byggeri af nye boliger i Tørring skudt i gang

Egholm Park er navnet på de 38 nye almene boliger, som Dansk Boligbyg bygger for Domea Hedensted et stenkast fra Gudenåen i Tørring.

Tirsdag den 21. februar blev spaden stukket i jorden til projektet Egholm Park med tiltrængte nye boliger ved Gudenåen i Tørring. Domea Hedensted står bag det almene boligprojekt, mens Dansk Boligbyg står for byggeriet i totalentreprise.

– De lejeboliger, som vi nu sætter gang i at opføre, er topmoderne og energirigtige rækkehuse. De kommer til at ligge et skønt sted – tæt på Gudenåen, naturen, skole, indkøb, fritidsaktiviteter og ikke mindst motorvejen. Jeg er overbevist om, at de bliver meget efterspurgte, sagde hun Pernille Esmark Prahm, som er projektchef og DGNB-konsulent hos Domea.dk, ifølge en pressemeddelelse fra Dansk Boligbyg i forbindelse med byggestarten.

– Vi har lige nu 300 på venteliste til en lejebolig i Tørring, sagde Pernille Esmark Prahm.

Egholm Park omfatter 38 nye boliger i et helt nyt kvarter i det, som tidligere var en action-park med gocart-bane i udkanten af Tørring. Grunden ligger et lille stenkast fra Gudenåen, og snart forbindes bebyggelsen med en gang- og cykelbro hen over den trafikerede Viborgvej med skoler, indkøb og andre faciliteter i selve Tørring.

Hedensted Kommune voksede i 2022 med over 500 indbyggere, og kommunens borgmester borgmester Ole Vind (V) kunne da også skrive sig med på forudsigelsen om, at der vil være stor efterspørgsel på de kommende boliger.

De nye boliger i Egholm Park i Tørring er tegnet af Ginnerup Arkitekter.
De nye boliger i Egholm Park i Tørring er tegnet af Ginnerup Arkitekter.

– Sidste år fik Hedensted Kommune rekord mange nye indbyggere, og det er der flere gode grunde til, sagde borgmesteren blandt andet i sin tale.

– Vi har gode faciliteter i hverdagen, smuk natur, et levende lokalsamfund, gode jobmuligheder og attraktive boliger. Sammen med det nye Gudenåparken vil boligerne i Egholm Park blive en saltvandsindsprøjtning til den positive udvikling, som Tørring allerede er inde i. Jeg glæder mig til at se de nye boliger tage form, sagde borgmesteren.

Egholm Park får tre typer af boliger fra cirka 82 til 105 kvadratmeter og forventes afleveret til Domea i sommeren 2024. Arkitekt på byggeriet er Ginnerup Arkitekter fra Horsens, mens Ingeniører er DAI fra Horsens/Aarhus. Holst Bygherrerådgivning er bygherrerådgiver.

– Som totalentreprenør er vi glade for, at det er lykkedes at få alle ender til at nå sammen i et godt og gedigent projekt, med attraktive og moderne boliger, der holder sig inden for budgetrammen. Nu glæder vi os bare til at komme i gang med totalentreprisen, Dansk Boligbygs afdelingsleder Jes Møller Jensen.

Om boligerne i Egholm Park

Størrelser

  • Ni to-rums boliger på 82 kvadratmeter
  • 20 tre-rums boliger på 91 kvadratmeter
  • Ni fire-rums boliger på 105 kvadratmeter

Husleje

  • Forventet husleje for 82 kvadratmeter: 6.630 kroner om måneden (eksklusive forbrug)
  • Forventet husleje for 91 kvadratmeter: 7.360 kroner om måneden (eksklusive forbrug)
  • Forventet husleje for 105 kvadratmeter: 8.490 kroner om måneden (eksklusive forbrug)

Kilde: Domea.dk.