Lokal udvikler bag markant boligprojekt i Hedensted

Ejendomsfirma Thomas Hansen står i samarbejde med Skala Architecture bag byggeprojekt med 14 lejligheder på Bredgade i Hedensted.

Kommunalbestyrelsen i Hedensted Kommune har besluttet at sende et lokalplanforslag for et boligprojekt på Bredgade 8 i Hedensted i offentlig høring.

Planlægningen er udarbejdet på baggrund af et ønske fra Ejendomsfirma Thomas Hansen, som vil bygge 14 lejligheder i et byggeri i fire etager, hvor den øverste etage er trukket en meter tilbage.

I slutningen 2021 købte Thomas Hansen for godt 1,4 millioner kroner grunden, som gennem tiden har lagt adresse til lidt af hvert.

– Det er et sted, hvor der tidligere har været både bedemand og blomsterforretning, stenhugger, og så vidt jeg kan huske tilbage, så mener jeg også, at der har været et renseri der engang, oplyste formand for Udvalget for Teknik & Miljø, Ove Kjærskov Nielsen (DF), på kommunalbestyrelsesmødet.

Projektet fik fine ord med på vejen fra flere sider af salen. Det eneste, der tilnærmelsesvis kunne kunne give anledning til debat, var parkeringsnormen.

– Projektet her er vurderet til at have en målgruppe af beboere, der kan nøjes med én parkeringsplads i gennemsnit per bolig, sagde Ove Kjærskov Nielsen.

Parkeringskravet er fastsat med hensyn til den tiltænke boligtype og målgruppe, og kommunens forvaltning vurderer blandt andet, at én parkeringsplads per bolig er tilstrækkeligt, fordi der er meget kort afstand til offentlig transport.

Skala Arkitekter har sat stregerne til det kommende boligbyggeri.

Det skitserede projekt er højere og større end den nuværende bebyggelse i lokalplanområdet, men bebyggelsen vurderes af kommunens forvaltning at være i overenstemmelse med visionerne for fortætning af bymidten.