C.F. Møller vinder konkurrence om nyt forskningscenter i Hamburg

C.F. Møller Architects har vundet konkurrencen om universitetet i Hamburgs nye Hafun-forskningsbygning i Science City Hamburg Bahrenfeld.

Fredag den 24. februar afslørede videnskabssenator Katharina Fegebank det vindende design af C.F. Møller Architects til et nyt forskningscenter i Hamburg. Det skriver arkitektfirmaet i en pressemeddelelse.

Hafun er navnet på den nye bygning. Det står for “Hamburg Fundamental Interactions Laboratory”.

Hafun vil ifølge C.F. Møller Architects samle to forskningscentre og rumme faciliteter med åbne miljøer til kontorer, mødesteder og konferencer, samt delvis underjordiske laboratorier med ekstremt sensitivt udstyr til forskning i blandt andet kvantefysik, kosmisk stråling og gravitationsbølger, som kræver komplet afskærmning fra interferens og rystelser.

– Forskning i verdensklasse har brug for innovativt design, der giver mulighed for nye måder at frigøre kreativt potentiale på, med arkitektur, der fremmer tættere forbindelser og kreativitet mellem kolleger, forskningsgrupper og det bredere samfund – hvor store hjerner lige så let kan udveksle idéer over en kop kaffe som i laboratoriet, udtaler Julian Weyer, partner hos C.F. Møller Architects, i meddelelsen.

C.F. Møller vinder konkurrence om nyt forskningscenter i Hamburg.
C.F. Møller vinder konkurrence om nyt forskningscenter i Hamburg.

– Vores design viser en stimulerende, gennemsigtig arkitektur, hvor bygninger og landskab forvandler stedet til en levende del af campus, der kan udtrykke Science City-visionen, fremme innovation og tiltrække talenter.

Sprinkenhof er bygherre på det 12.000 kvadratmeter store projekt. C.F. Møller Architects står også for landskabsarkitekturen og samarbejder med BAL, Bauplanungs und Steuerungs samt ingeniørerne BZS-Bauphysik, Christian Bonik og Fassadenberatung om byggeriet.