Calum bygger 100 rækkehuse i Tilst ved Aarhus

Stor efterspørgsel på lejeboliger uden for Aarhus centrum har fået ejendomsudvikleren Calum til at opføre 100 rækkehuse i Tilst.

Calum fortsætter nu sine byggeaktiviteter ved Aarhus. Mens virksomheden er ved at lægge sidste hånd på 165 studieboliger i Åbyhøj, sås nu frøene til et nyt boligprojekt med rækkehuse i Tilst på den tidligere Gasa-grund. Det skriver den nordjyske ejendomsudvikler i en pressemeddelelse.

I april sætter virksomheden gang i byggeriet af i alt 11.000 kvadratmeter lejeboliger i kvarteret Blomsterhaven. Første etape af byggeriet er på 5.800 kvadratmeter og omfatter 56 rækkehuse, der ifølge Calum er målrettet unge familier og par.

– Flere og flere unge familier med små børn placerer sig uden for Aarhus city, og vi mærker en stor efterspørgsel på nye, effektivt indrettede kvalitetsboliger som disse. I Tilst kan man leje et nyt rækkehus med have, men til den samme pris som en toværelseslejlighed i indre by, udtaler Jakob Axel Nielsen, administrerende direktør for Calum, i meddelelsen.

– Beboerne er tæt på centrum og kun 100 meter fra offentlig transport. Universitetshospitalet er flyttet til Skejby kun 5 minutters kørsel væk. Området er oplagt til de hundredvis af sundhedsansatte, som skal finde et sted at bo.

Luplau Poulsen tegner de nye rækkehuse i Tilst

Virksomheden, der har slået stregerne til projektet, er aarhusianske Luplau Poulsen, som blandt andet har tegnet Calums store rækkehusprojekt Lindholm Brygge i Nørresundby nord for Aalborg.

Calums overordnede fokus har været at udvikle kvalitetsboliger, herunder rækkehuse. Lindholm Brygge-rækkehusene blev forrige år udlejet på ganske kort tid, og ejendomsudviklingsfirmaet har modtaget meget positiv feedback fra lejerne, blandt andet på grund af den lyse og enkle arkitektur. At arkitektfirmaet har fået genvalg til denne opgave virker derfor oplagt.

– Sammen med Luplau Poulsen har vi udviklet et gennemtestet hus, som fungerer fantastisk. Vi har taget de bedste egenskaber fra Lindholm Brygge-boligerne og krydret dem med en række nye designs. Omdrejningspunktet er at skabe mest mulig kvalitet for unge børnefamilier. Blandt andet har vi indrettet rækkehusene effektivt med fire til fem rum og alle de essentielle funktioner, som en børnefamilie har brug for til at få en hverdag til at fungere. Det skal være enkelt at lave mad, lege med børnene og tage barnevognen ud i haven. Og så skal man kunne samtale ved middagsbordet og sidde og nyde udsigten og den lyse indretning. Det gør beboerne her, siger Jakob Axel Nielsen.

Gasa-grunden er i øjeblikket ved at blive omdannet til en helt ny bydel med rækkehuse, lejlighedskarréer og ungdomsboliger samt en dagligvarebutik. Alle boligerne får mulighed for parkering lige ved egen hoveddør. Boligerne ligger med kort afstand til E45 og Aarhus C.

De første beboere flytter ind omkring sommer 2021.