Cembrit leverer største ordre nogensinde til byggeprojekt i Helsingør

Den danske byggematerialeleverandør Cembrit har leveret sin største ordre nogensinde til et enkeltstående byggeprojekt. Den skræddersyede ordre lyder på hele 26.000 kvadratmeter facadematerialer til et nyt stort sundhedshus i Helsingør.

I Helsingør skal et nyt sundhedshus fra efteråret danne rammen om en arbejdsplads for næsten 200 medarbejdere samt 1.400 dagligt besøgende.

Opførelsen af det 19.400 kvadratmeter store sundhedshus har været i gang siden 2020 og blandt byggeriets aktører er byggematerialeleverandøren Cembrit, der allerede blev involveret i projektet på skitseniveau. Cembrit har leveret en rekordstor ordre på hele 26.000 kvadratmeter facade- og vindspærreplade. Det er Cembrits største ordre til et enkeltstående projekt nogensinde, oplyser facadeleverandøren i en pressemeddelelse.

– Vi har været leverandør til flere store projekter, men aldrig noget i denne størrelsesorden, så der har været sat store krav til vores arbejde. Heldigvis har vi haft et godt og tæt samarbejde med totalentreprenør Elindco. Og fordi vi har været med så tidligt i forløbet, har vi kunnet assistere allerede ved projekteringen – og det har været afgørende for at skabe en facadeløsning, vi er meget tilfredse med, fortæller salgschef hos Cembrit, Brian Christiansen Bjellum.

Konkret har Cembrit leveret 9.000 kvadratmeter af facadepladen Cembrit Solid og 4.000 kvadratmeter Cembrit Patina Original, der fordeler sig på den ydre facade af sundhedshuset samt i fire gårdrum. Dertil kommer 13.000 kvadratmeter af vindspærrepladen Cembrit Windstopper Basic

Sundhedshuset, der er Helsingør Kommunes dyreste byggeri nogensinde, er opført i en tid, hvor byggebranchen er udfordret af både travlhed og ressourceknaphed. Blandt andet derfor er samtlige facadeplader skræddersyet direkte fra Cembrits fabrikker – og det har været med til at optimere byggeprocessen og nedsætte tidsforbruget.

– Arbejdet på pladsen er blevet markant lettet ved at pladerne på forhånd er skåret efter de prædefinerede mål. Det har nemlig betydet, at vi blot har skulle fokusere på at montere pladerne i det mønster, som arkitekten har ønsket. Samtidig har vores facadeteam kunne klare monteringen uden ekstra bemanding, selvom projektet er vores største byggesag til dato, siger projektleder Daniel Bitsch Jørgensen fra Elindco, der er totalentreprenør på det store byggeprojekt.

Byggeriet af Helsingør Sundhedshus forventes at stå færdigt i efteråret 2022.

Fakta om Helsingør Sundhedshus

  • Bygherre: Helsingør Kommune
  • Entrepriseform: Totalentreprise
  • Totalentreprenør: Elindco
  • Entreprisesum: 360 millioner kroner
  • Arkitekt: Nordic Office of Architecture
  • Omfang: 19.200 kvadratmeter
  • Leverandør af facade- og vindspærreplader: Cembrit
  • Leverance: Vindspærrepladen Cembrit Windstopper Basic og facadepladerne Cembrit Solid og Cembrit Patina Original

Kilde: Cembrit.