Koncerndirektør Allan Kristoffersen, Coop. Foto: PR.
Koncerndirektør Allan Kristoffersen, Coop. Foto: PR.

Coop skruer nu ned for varmen i butikker og på hovedkontor i Albertslund. Temperaturen reduceres fra de nuværende 21 grader til 19 grader alle steder, oplyser Coop i en pressemeddelelse.

Desuden skal en intern gruppe komme med flere forslag til at reducere energiforbruget i alle dele af virksomheden, lyder det.

– Som alle andre er vi hårdt ramt af de stigende priser på strøm. Med over 1.000 butikker, lagre og kontorer forventer vi, at vores samlede elregning i Coop familien stiger med op til 500 millioner kroner i år. Det er ikke penge, vi alle kan lægge på prisen på varerne. Derfor er vi nødt til at gøre noget markant for at spare, udtaler koncerndirektør Allan Kristoffersen, Coop, i meddelelsen.

I løbet af de seneste uger har Coop fjernet over 2.000 kølere i butikkerne. Siden 2016 har dagligvarekæden desuden igangsat en række omfattende energibesparelsesprojekter. Samtlige lyskilder – pærer, spots og lysstofrør – blevet udskiftet, og der er implementeret energistyringssystem og anlagt solceller på butikstage. Det har medført en reduktion i forbruget med omkring 20 procent.

– Vi har nedsat en tværgående arbejdsgruppe med repræsentanter fra butikker og servicekontor, som skal komme med et katalog af andre ideer til at reducere energiforbruget. Forslaget om temperatur-reduktionen kommer herfra og vil medføre en besparelse på 5-6 millioner kroner for koncernen, siger energichef Nicki Pagh Børgesen, Coop, i pressemeddelelsen.

I forvejen er Coop i gang med etablering af solcelleanlæg, bedre udnyttelse af overskudsvarme og andre langsigtede investeringer, som samlet skal reducere energiforbruget med yderligere cirka 10 procent i 2025. Og som er en del af Coops klimaplan om at reducere 75 procent af klimaaftrykket i 2025.