Danica sælger nordsjællandske boligejendomme til Thylander

Danica Ejendomme har netop solgt fem boligejendomme i Nærum, Hillerød og på Amager til Thylander for et stort trecifret millionbeløb, skriver medie.

Ifølge Estate Media har Danica Ejendomme solgt fem boligejendomme til ejendomsinvesterings- og forvaltningsselskab Thylander, der er blevet rådgivet af Colliers, Cowi og Moalem Weitemeyer i forbindelse med handlen. Der er tale om to ejendomme i Nærum, to ejendomme i Hillerød og en ejendom på Amager.

Danica Ejendomme fokuserer på bolig- og erhvervsejendomme i landets største byer, og her passer ejendommene ikke ind i strategien, skriver Estate Media.

– For en stor institutionel investor som os passer det ikke ind i vores strategi at have mindre ejendomme spredt rundt i landet. Det er for dyrt og for tungt at administrere. Derfor er vi i færd med at trimme og styrke vores portefølje, hvilket vil give vores pensionskunder et bedre afkast, siger Kenneth Olsson til Estate Media og afslører, at ejendommene er solgt for “et stort trecifret millionbeløb”.

Danica Ejendomme har planer om at frasælge 20.25 ejendomme for 2 milliarder kroner.

Danica Ejendomme er blandt Danmarks største ejendomsinvestorer med 37 milliarder kroner investeret i ejendomme.

Pensionskassens datterselskab investerer primært i ejendomme i København og Aarhus, og 31 procent af porteføljen består af erhvervsejendomme, mens 22 procent består af butikscentre. Boligejendomme og projektbyggerier tegner sig hver især for 21 procent. Andelen af ejendomme i udlandet udgør 5 procent af ejendomsporteføljen.

De fem boligudlejningsejendomme

Concordiavej 1-3, 2850 Nærum

Slangerupsgade 42, 3400 Hillerød

Helsingørsgade 15-19, 3400 Hillerød

Langebjerg 2-6, 2850 Nærum

Krimsvej 3 A-L, 2300 København