Danmarks dyreste sommerhus ligger i Hornbæk og koster 29,5 millioner kroner. Foto: Brix Westergaard.
Danmarks dyreste sommerhus ligger i Hornbæk og koster 29,5 millioner kroner. Foto: Brix Westergaard.

På en 1.106 kvadratmeter stor grund på Kystvej 4A ligger Danmark dyreste sommerhus. Det er netop blevet sat til salg for intet mindre end 29,5 millioner kroner. Det skriver boligmediet Boliga.dk.

Sommerhuset fra 1886 ligger godt og vel 100 meter fra stranden, men hvis man er mere til pool end hav, kan man dyppe tæerne i den opvarmede svømmepøl, der følger med sommerhuset.

Indenfor i den istandsatte feriebolig er der 225 kvadratmeter bolig, der blandt andet går til et stort køkken-alrum og i alt seks værelser. Udenfor er der – ifølge salgsmaterialet fra liebhavermægleren Brix Westergaard – en stor sydvendt terrasse, et spaområde med overdækket badekar og to brusere.

Ifølge tinglysningen købte Advokat Gregers R. Lauridsen i 2020 ejendommen for 8,1 millioner kroner, men Brix Westergaard oplyser, at sommerhuset siden da har fået en ordentlig overhaling.

“Boligen er netop sat fuldstændig i stand, fra inderst til yderst og fremstår meget eksklusiv, med alle moderne bekvemmeligheder og luksuriøse tilvalg”, skriver mægleren i salgsopstillingen.

Område for prisrekorder

Kystvej i Hornbæk er lig med nogle af landets absolut højeste salgspriser på sommerhusmarkedet, og det er da også her, at en af landets dyreste sommerhushandler sidste år fandt sted:

I maj blev der nemlig solgt et 472 kvadratmeter stort sommerhus længere nede ad vejen for 40 millioner kroner – en handel, der ifølge Boliga.dk på det tidspunkt var den dyreste nogensinde.

Den prisrekord blev dog slået senere på året, hvor en feriebolig helt ned til vandet på Østerled i Tisvildeleje blev købt for 44.075.000 kroner.

Selvom den nyudbudte feriebolig på Kystvej altså ikke kæmper om den historiske prisrekord, kan det meget vel blive årets dyreste handel, hvis den bliver solgt til et beløb nær udbudsprisen.

Den dyreste tinglyste handel, der indtil videre kan kalde sig 2022s dyreste, er nemlig et sommerhus på Hyrdebakken i Tisvildeleje, der indbragte 21,5 millioner kroner.

Se landets dyreste sommerhus til salg her.