Danmarks højeste boligbyggeri er oppe i fuld højde

På spidsen af Aarhus Ø har Lighthouse de seneste to år rejst sig etage for etage. Nu er en stor milepæl nået - tårnet står i sin fulde højde på 142 meter. Desuden er de fleste lejligheder solgt.

I juli 2022 flytter de første beboere ind i dele af Danmarks højeste boligbyggeri på spidsen af Aarhus Ø, og i løbet af det kommende år vil Lighthouse også åbne dørene for hele byen, når den offentlige udsigtsplatform og restaurant står færdig på toppen. Det oplyser selskabet bag det enorme boligbyggeri i en pressemeddelelse i anledningen af, at det 142 meter høje tårn har nået fuld højde.

– Lighthouse-projektet har været på en lang rejse, og nu kan vi snart sætte det sidste
punktum i tilblivelsen af Danmarks højeste boligbyggeri. Aarhus Ø er i en enorm udvikling,
og de seneste år er det blevet en bydel, som både aarhusianere, beboere og besøgende har taget til sig. At Lighthouse nu bliver fuldendt er med til at binde bydelen sammen og gøre det til hele Aarhus’ nye samlingspunkt, fortæller Claus Hommelhoff, som er en del af
ejerkredsen bag Lighthouse, i meddelelsen.

Højhuset er tegnet af 3XN/GXN Arkitekter og kommer foruden 395 lejligheder til at rumme en offentlig udsigtsplatform i toppen samt tre restauranter, hvoraf den ene er på øverste etage. Desuden etableres en gårdhave for beboerne og et ”bugtcenter” i stueplan, hvor man kan se og lære mere om Aarhus Bugt.

– Havet er en stor inspirationskilde til Lighthouse. Den unikke placering skaber en nærhed til bugten, som bliver ført videre i byggerie, udtaler grundlægger og kreativ
direktør hos 3XN/GXN Arkitekter, Kim Herforth Nielsen.

Over 80 procent af boligerne er solgte

Mens byggeriet har taget form uge for uge, så har mæglerne ligeledes løbet stærkt for at
imødekomme efterspørgslen på boligerne i det ikoniske byggeri. Således er 330 ud af 395 lejligheder er solgte, og til juli flytter de første beboere ind i den ene sidebygning – Promenadehuset. De sidste købere flytter ind i november, når Fyrtårnet og Kanalhuset står færdige.

Salgschef for Lighthouse, Mette Sonne, er overrasket over den store efterspørgsel.

– Vi har under Covid-19 set en opblomstring i boligmarkedet, hvilket naturligvis også har haft positiv indvirkning på Lighthouse. Men at vi nu har solgt over 80 procent af boligerne i byggeriet, havde jeg slet ikke regnet med, udtaler hun.

Den store milepæl blev fejret med et rejsegilde fredag den 4. februar, hvor håndværkerne blev hyldet med taler fra blandt andre borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard (S). Det blev desuden markeret med lys på bygningen både torsdag og fredag.