Det Kongelige Teater sender nyt børneunivers i udbud

Stærekassen skal danne rammen for et nyt oplevelsesunivers for børn og familier fra 2026. Stor- og fagentrepriser er i dag sendt i udbud.

Med støtte fra Realdania har Det Kongelige Teater og Kulturministeriet i over tre år arbejdet på at skabe et nyt oplevelsesunivers for børn og familier.

Nu rykker projektet et skridt videre mod realisering. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Stærekassen, som har været begrænset tilgængelig for offentligheden i mange år, skal danne rammen for den nye teaterlegeplads, og Det Kongelige Teater har i dag sendt dele af projektet i udbud.

Læs også: Overset bydel i København skal have et løft

– Projektet har allerede været undervejs i nogle år, så det er en herlig milepæl nu at være nået til den fase, hvor nye kompetencer inviteres med om bord, så det hele for alvor kan begynde at tage form og blive realiseret frem mod en åbning i vinteren 2026, udtaler Dorthe Paulli, udviklingsdirektør på Det Kongelige Teater

Projektet i den historiske bygning realiseres med støtte på 120 millioner kroner fra Realdania, mens Slots- og Kulturstyrelsen under Kulturministeriet står for en ombygning af Stærekassen under hensyntagen til bygningens fredningsmæssige værdier.

Se mere om udbuddene her

Information om bygningsentrepriserne kan findes via linket her (Udbudsnummer – Bygningsudbud: TN516744A).

Sidste frist for anmodning om prækvalifikation er den 11. marts 2024.

Information om inventar- og dekorationsentreprisen kan findes via linket her (Udbudsnummer – Inventarudbud: TN276855A).

Sidste frist for anmodning om prækvalifikation er den 15. marts 2024.

Kilde: Det Kongelige Teater.