Domicilejendom på Sankt Annæ Plads udlejet på rekordtid

Forhenværende domicil for DFDS på Sankt Annæ Plads fik ny lejer på kort tid. Interessen var så stor, at lokalerne blev vist frem, før prospektet var klart, oplyser erhvervsmæglerfirmaet Lintrup & Norgart.

Susan Hellner Lintrup, partner hos Lintrup & Norgart. Foto: PR.
Susan Hellner Lintrup, partner hos Lintrup & Norgart. Foto: PR.

Den store palæejendom Sankt Annæ Plads 24-28, tæt på Kongens Nytorv og Nyhavn, får nye bruger i form af en voksende it-virksomhed, som flytter ind, når håndværkerne er færdige med at sætte de lidt over 6.400 kvadratmeter kontorer i stand efter den nye lejers ønsker. Det fremgår af en pressemeddelelse fra erhvervsmæglerne Lintrup & Norgart.

– I oktober fik vi til opgave at stå for den ret store udlejning, og allerede et par måneder efter var en ny lejer på plads. Det skyldes vores markedsføring både på print og digitalt og ikke mindst, at vi har opbygget en emnedatabase med over 500 virksomheder, som søger kontorer i København. Vi kunne hurtigt præsentere ejendommen for virksomheder, som ledte efter mere end 5.000 kvadratmeter, så allerede før prospektet for domicilet var klart, var vi i fuld gang med fremvisninger, udtaler Susan Hellner Lintrup, partner hos Lintrup & Norgart, i meddelelsen.

Erhvervsmæglervirksomheden er ifølge meddelelsen den største annoncør inden for erhvervsejendomme i Børsen hver uge – såvel i den trykte avis som i den digitale e-avis. Markedsføringen omfatter desuden digitale kampagner på LinkedIn, Facebook og Instagram.

Den store palæejendom Sankt Annæ Plads 24-28. Foto: Lintrup & Norgart.
Den store palæejendom Sankt Annæ Plads 24-28. Foto: Lintrup & Norgart.

Susan Lintrup har sammen med partner Jesper Norgart stået for at udleje palæejendommen.

Ejendommen blev opført i årene 1891-95 som domicil for DFDS. Rederiet var blandt de mange virksomheder, der blev grundlagt af erhvervsmanden C.F. Tietgen, som DR netop har skildret i serien ”Matadorerne”.

I mere end 100 år lagde rederiets kendte oslobåde til ved Kvæsthusbroen på den modsatte side af Sankt Annæ Plads.

– Vores hidtidige lejer, it-virksomheden Siteimprove, opsagde lejemålet på grund af ændrede lokalebehov. Susan Lintrup stod for ni år siden for udlejningen, og det gik rigtig godt, så det var oplagt at ringe til hende igen. Siteimproves lejemål ophører 1. marts, og den nye lejer rykker ind 1. juli. Tidsrummet derimellem bruger vi til håndværkere, så reelt har vi slet ingen tomgang. Vi er meget tilfredse; vi har godkendt prospektet, men har ellers ikke behøvet at bruge tid på forløbet, siger Claus Molbech Bendtsen fra advokat- og ejendomsselskabet Bendtsen, som administrerer ejendommen.

Den store palæejendom Sankt Annæ Plads 24-28. Foto: Lintrup & Norgart.
Den store palæejendom Sankt Annæ Plads 24-28. Foto: Lintrup & Norgart.

Ifølge Tingbogen blev ejendommen i 2015 overtaget for knap 209 millioner kroner af et selskab, der ejes af udlandsdansker Bo Ladegaard Bendtsen, der også er aktuel med udviklingen af Aalholm Slot.

Ejendommen på Sankt Annæ Plads nyder godt af beliggenheden tæt på Kongens Nytorv og to metrostationer, ligesom der er flere parkeringshuse i nærheden.

– Ofte bliver større bygninger omdannet til flerbrugerhuse, men vi vurderede, at en samlet udlejning lå lige for. Ejendommen er nemlig – samtidig med sin flotte, historiske fremtoning – indrettet med moderne, effektive kontorer, som der er stor interesse for i det centrale København. Desuden har området de senere år oplevet en flot opblomstring med indvielsen af Skuespilhuset og Ofelia Plads, med renovering af hele Sankt Annæ Plads og med åbningen af en stribe cafeer og spisesteder, siger Susan Lintrup.

I sidste uge kunne Lintrup & Norgart melde ud, at der også er tæt på at være udsolgt af erhvervslokaler i en anden ikonisk bygning i København.