Det dyreste hus i Aarhus ligger på Marselisvej 19A+B og koster 30 millioner kroner. Foto: Lilienhoff.
Det dyreste hus i Aarhus ligger på Marselisvej 19A+B og koster 30 millioner kroner. Foto: Lilienhoff.

Marseliskvarteret i Aarhus, der ligger med vand, skov og by indenfor rækkevidde, huser mange store, markante liebhaverboliger.

Her ligger også det dyreste hus i Aarhus, som samtidig er det allerdyreste hus til salg netop nu i hele Jylland. Det er en stor villa fra 1909, der netop er kommet til salg.

Det skriver boligsitet Boliga.dk.

Huset – som liebhavermæglerkæden Lilienhoff i salgsmaterialet beskriver som en klassisk villa med karnapper og zinkbeklædte kviste udenfor og vægpaneler, marmorvindueskarme og sildebensparketgulve indenfor – er blevet gennemrenoveret og moderniseret de seneste år.

“De mange kvadratmeter udfolder sig med en uovertruffen detaljerigdom, der kombineres med et klassisk udtryk og state-of-the-art komfortløsninger. Således kan man fornøjes over, hvordan den smukke stukkatur fremhæves ved lyseffekter, der på samme vis som de massive sildebensparketgulve i eg er et gennemgående træk”, skriver mægleren.

“Ganske i tråd med æstetikken ses også vægpaneler, marmorvindueskarme og specialfremstillede radiatorskjulere. Bemærk desuden, at langt størstedelen af husets mange digitale funktioner kan styres fra en smartphone. Herunder bør også nævnes, at der er dørtelefon af mærket Siedler med IP kamera og mobilstyring. I stueplanet finder man to værelser og tre stuer en suite, hvoraf det ene er allokeret til køkken-alrummet”, skriver mægleren videre.

I dag står hjemmet med ni værelser fordelt på 182 kvadratmeter bolig, dertil 152 kvadratmeter erhverv på villaens første og anden.

Det kan alt sammen blive dit, hvis du kan støve 30 millioner danske kroner op – det er nemlig det præcise beløb, som villaen netop er blevet udbudt til salg for.

Det dyreste hus i Aarhus topper i Jylland

Den svimlende udbudspris på den historiske villa i Aarhus placerer den solidt i spidsen, som Jyllands allerdyreste hus til salg i øjeblikket med 4,5 millioner kroner ned til det næstdyreste hus på listen, ifølge Boliga.dk.

Et stråtækt hus på en kæmpe grund ned til Julsø udenfor Silkeborg med en udbudspris på 25,5 millioner kroner, som gør det til den næstdyreste jyske villa til salg lige nu.

Her får man 300 kvadratmeter bolig, svømmepøl og stald med i købet.

Tilbage i Aarhus – nærmere bestemt i Risskov nord for byen – ligger Jyllands tredje dyreste hus på en grund med udsigt til bugten. Huset tilhørte engang Thomas Helmig og hustruen Renée Toft Simonsen, indtil de solgte det tilbage i 2012. I dag er bindingsværksvillaen med 12 værelser til salg for 21,5 millioner kroner.

Landets allerdyreste hus ligger dog nord for København på Strandvejen i Vedbæk med udsigt til Øresund. Rosenlund, som huset fra 1908 hedder, har 16 værelser og koster 75 millioner kroner.

Se Jyllands dyreste hus her.