EDC Poul Erik Bech fandt nye lokaler til Restaurant Nögen på Banegårdspladsen 4 i Aarhus. Foto: PR.
EDC Poul Erik Bech fandt nye lokaler til Restaurant Nögen på Banegårdspladsen 4 i Aarhus. Foto: PR.

På Banegårdspladsen 4 i det absolutte centrum af Aarhus har Restaurant Nögen siden marts 2022 serveret sine gæster alverdens madoplevelser lavet af råvarer, der af den ene eller anden årsag ellers ville blive smidt ud. Restaurantens vision er, at 80 procent af alt det, gæsterne får serveret, er råvarer som er frasorteret eller lign. Lige nu er det cirka 50-60 procent af maden, der serveres med råvarer, som ellers ville være blevet kasseret.

Restaurant Nögen benytter de grøntsager og råvarer, som ingen andre vil have, og derfor må køkkenet hver dag eksperimentere og være kreative. Foto: PR.
Restaurant Nögen benytter de grøntsager og råvarer, som ingen andre vil have, og derfor må køkkenet hver dag eksperimentere og være kreative. Foto: PR.

– Hele ideen er at mindske madspild. Det er også derfor vi hedder Nögen, vi har ikke et menukort, og kunderne ved ikke, hvad de får. Mange af vores råvareleveringer er for eksempel frasorterede grøntsager eller sjove kødudskæringer, så mængderne kan variere, siger indehaver af Restaurant Nögen, Frederik Nørgaard.

På Banegårdspladsen 4 i Aarhus er Nögen flyttet ind i en fuldt udstyret restaurant på i alt 280 kvadratmeter, hvor der er plads til mellem 80-85 siddende gæster indendørs og 24 siddende gæster på udearealet. Frederik Nørgaard så fra første øjekast et stort potentiale i lokalerne med den yderst centrale beliggenhed ved et af de mest levende områder i byen, hvor der er et stort flow af mennesker i mange af døgnets timer.

– Jeg havde i første omgang kig på et lokale nede ved åen i Aarhus. Her fik jeg i første omgang kontakt til Frank Heskjær fra EDC Erhverv Poul Erik Bech, der godt kunne mærke, at det ikke lige var sagen. Han henviste til lokalet på Banegårdspladsen, hvor jeg virkelig kunne se potentialet fra dag ét, siger han.

Unikt for Restaurant Nögen er, at der ikke er et menukort. Foto: PR.
Unikt for Restaurant Nögen er, at der ikke er et menukort. Foto: PR.

– Restauranten stod klar med alt relevant inventar, så det var rimelig plug & play fra begyndelsen. Dertil har vi renoveret og opgraderet en smule undervejs, hvor vi for eksempel har pyntet med 100 procent bæredygtig kork og flyttet og optimeret her og der. Det er supergode lokaler, som vi er glade for, og Restaurant Nögen er kommet for at blive, uddyber Frederik Nørgaard.

Frank Heskjær, Head of Retail & Office i EDC Poul Erik Bech, har formidlet udlejningen af det attraktivt beliggende restaurantlokale.

– Med en eftertragtet placering på Banegårdspladsen centralt i Aarhus, siger det sig selv, at synligheden og antallet af forbipasserende er helt i top. Tæt på ejendommen er der ligeledes gode parkeringsmuligheder og nær beliggenhed til kollektiv trafik og Banegården, hvilket gør det let for alle typer gæster at besøge restauranten, siger Frank Heskjær.

Restaurant Nögen har blandt andet indrettet sine nye lokaler med 100 procent bæredygtigt kork. Foto: PR.
Restaurant Nögen har blandt andet indrettet sine nye lokaler med 100 procent bæredygtigt kork. Foto: PR.

Nögen tilbyder en frokostmenu, der koster 189 kroner, en aftenmenu med syv serveringer til 289 kroner, mens ti serveringer står til 359 kroner. Et prisleje, der er muligt på grund af den lave køkkenavance.

– Vi er glade for at have bistået Nögen med en god lejeaftale i lokaler, der passer godt til dem. Det er et madkoncept lige i tidsånden med fokus på bæredygtighed og mindre madspild. Jeg har allerede været forbi for at spise, og det er et virkelig spændende og anderledes koncept og maden var fantastisk. Vi ønsker dem held og lykke i fremtiden, og håber de vil servere lækker bæredygtig mad fra lokalerne i mange år frem, siger Frank Heskjær.