Ege Carpets leverer tæppe til Olafur Eliassons Studio Other Spaces

Ege Carpets har produceret et specialdesignet tæppe sammen med kunstneren Olafur Eliasson og arkitekten Sebastian Behmann fra Studio Other Spaces.

Ege Carpets har produceret et unikt tæppe til en ny udstilling. Det skriver den danske tæppeproducent i en pressemeddelelse.

Tæppet portrætterer alpelandskabet omkring Flimserstein-bjerget i Schweiz, og det er blevet skabt i samarbejde med Olafur Eliassons Studio Other Spaces i Berlin.

Tæppet er skabt til udstillingen Räumliche Solidaritäten på museet Das Gelbe Haus i den schweiziske by Flims, hvor Flimserstein-bjerget også ligger.

Administrerende direktør i Ege Carpets, Rune Stephansen, er stolt af, at Studio Other Spaces har valgt at bruge tæppeproducenten til at lave tæppet.

– Vi er stolte af, at vi på grund af vores kompetencer indenfor specialdesign er blevet valgt som samarbejdspartner til udstillingen.  At udvikle et tæppe i samarbejde med kunstnere som Olafur Eliasson er virkelig unikt, fortæller Rune Stephansen

Studio Other Spaces har udviklet designet med fokus på tid, bevægelse og forandring.

Projektet er inspireret af Flimserstein-bjerget, der igennem tiden har ændret sig markant. For omkring 10.000 år siden skred en del af bjerget ned i Rhinen.

Tæppet måler otte meter i diameter, og farverne er specialfremstillet af Ege Carpets.

Udviklingen af tæppet har krævet en omhyggelig tilgang og fokus på detaljer, som afspejler den kompleksitet og skønhed, landskabet i Flims repræsenterer.

Og her har Ege Carpets Highline-koncept været afgørende for at kunne skabe så detaljeret et tæppedesign.

– Tæppet er produceret i vores Highline 1100-kvalitet. Highline-konceptets unikke designfrihed bliver for eksempel også brugt, når vi producerer tæpper til kontorer, hoteller eller krydstogtskibe, der gerne vil fortælle en særlig historie. Det kan omhandle arkitektur, geografisk placering eller en virksomhedsvision, fortæller Rune Stephansen.

Tæppet kan opleves på museet Das Gelbe Haus i Flims i Schweiz indtil den 27. oktober 2024.