Johnny Sørensen, projektudviklingsdirektør, MT Højgaard Projektudvikling. Foto: PR.
Johnny Sørensen, projektudviklingsdirektør, MT Højgaard Projektudvikling. Foto: PR.

MT Højgaard Projektudvikling ansætter Johnny Sørensen som ny projektudviklingsdirektør, fremgår det af en pressemeddelelse. Han kommer med mere end 40 års erfaring inden for ejendomsmarkedet, heraf de seneste cirka 25 år inden for projektudvikling.

– Jeg glæder mig meget til at starte i MT Højgaard Projektudvikling, som jeg ser som en stærk og seriøs spiller indenfor ejendomsudvikling udtaler Johnny Sørensen i meddelelsen.

Johnny Sørensen er uddannet indenfor økonomi og finansiering, blandt andet som statsautoriseret ejendomsmægler og civiløkonom. Han kommer fra en tilsvarende stilling som udviklingsdirektør hos Bonava, hvor han blandt andet har haft ansvaret for indkøb af grunde, udvikling og salg af boligprojekter til investor og slutbruger.

Det svenske selskab har dog valgt at afvikle sine aktiviteter i Danmark, og derfor har Johnny Sørensen haft det kommercielle ansvar for salg og aflevering af grunde og projekter.

– Han har meget brede kompetencer og mange års erfaring, hvilket vi ser som et aktiv i vores ambition om at udvikle flere bæredygtige projekter. Jeg glæder mig meget til samarbejdet med Johnny, udtaler Mads Bøgelund Lauritzen, der er administrerende direktør i MT Højgaard Projektudvikling.

MT Højgaard Projektudvikling blev ved indgangen til 2021 etableret som en selvstændig virksomhed i den samlede MT Højgaard koncern, der blandt andet rummer entreprenørvirksomhederne MT Højgaard Danmark og Enemærke Petersen.

Selskabets nuværende udviklingsopgaver tæller blandt andre flere projekter i Sydhavnen i København, bofællesskab i Roskilde, byudviklingsprojektet Dalum Papirfabrik i Odense og et projekt i Risskov, der indeholder et bæredygtigt og fleksibelt flerbrugerhus skabt i samarbejde med PFA.