Kurer- og logistikvirksomheden DHL Express, der i disse måneder er ved at færdiggøre en stor international hub i Kastrup, udvider nu også med 4.300 kvadratmeter i Brabrand ved Aarhus.

– Hos DHL Express er det vigtigt at være gearet til fremtidig vækst, netop derfor positionerer vi os endnu stærkere med opførelsen af en ny terminal, placeret i Brabrand tæt på Århus, så vi også i fremtiden kan servicere vores kunder bedst muligt. Det er samtidig også rigtig vigtigt for os at kunne tiltrække de bedste medarbejdere – og dermed forblive en af Danmarks bedste arbejdspladser, da glade og tilfredse medarbejdere giver vores kunder en endnu bedre service, udtaler Steen Asger Jørgensen, der er Operations Direktør i DHL Express i Danmark.

Den nye terminal i Brabrand bygges på en 35.000 kvadratmeter stor grund direkte ud til motorvejen. Når den står færdig i andet halvår 2024 vil terminalens topmoderne sorteringsanlæg kunne sortere flere end 6.000 pakker i timen. Dermed vil den nye terminal i denne del af landet være fremtidssikret mange år frem.

Bygningen får et kæmpe solcelleanlæg på taget, som gør det muligt at forsyne både eldrevne kurerkøretøjer og 40 procent af parkeringspladserne med strøm. I alt er terminalen forberedt for at kunne håndtere 90 kurerkøretøjer.

Hertil kommer at der opsamles regnvand til bilvask, gulvvask og toiletter, og hele bygningen, der også rummer 1.900 kvadratmeter kontorer, får avanceret styring af varme og ventilation. Alle grønne tiltag er led i DHL-koncernens målsætning om at nedbringe CO2-aftrykket væsentligt allerede i 2030 og helt til nul i 2050.

– Flere og flere virksomheder er blevet opmærksomme på at reducere deres CO2-aftryk og det kan de blandt andet gøre ved at benytte sig af samarbejdspartnere, der selv har det som fokus. Den nye terminal er en del af dette bidrag og noget, som kunderne kan gøre brug af for at nedskrive deres eget CO2-aftryk, siger Steen Asger Jørgensen.

Projektet med den nye terminal vil over en 15-årig lejeaftale af bygningen og det nye avancerede sorteringsanlæg løbe op 171 millioner kroner.

Når den nye terminal tages i brug, vil den til at begynde med beskæftige 40 medarbejdere på kontorerne, som vil løfte en række landsdækkende funktioner. På sigt kan dette tal vokse op til omkring 70 administrative medarbejdere. Dertil kommer forventeligt 70 kurerer og medarbejdere i terminalen, der dagligt vil håndtere de mange tusinde pakker.

Antallet af kurerer og medarbejdere til at læsse pakkerne over på køretøjerne forventes over årene at kunne vokse til 150 – med omkring 110 kørende kurere og 30-40 medarbejdere, der håndterer pakkerne i terminalen. Den nye terminal er derfor allerede fra indvielsen en stor arbejdsplads for Aarhus-området.