5E Byg skal i totalentreprise bygge 75 rækkehuse for AP Pension på grunden, hvor Hejredalskollegiet lå. Visualisering: Arkitema.
5E Byg skal i totalentreprise bygge 75 rækkehuse for AP Pension på grunden, hvor Hejredalskollegiet lå. Visualisering: Arkitema.

AP Ejendomme og 5E Byg har netop indgået en totalentrepriseaftale om byggeriet af 75 svanemærkede rækkehuse på grunden, der tidligere har huset Hejredalskollegiet. Det skriver pensionskassen i en pressemeddelelse.

– Der er ikke nogen tvivl om, at ejendoms- og byggebranchen i øjeblikket befinder sig i en meget usikker periode både med mangel på materialer, stigende renter og høj inflation. Det er faktorer, som gør det svært at lukke aftaler. Derfor er vi meget glade for, at vi har fået en aftale på plads med 5E Byg om opførelsen af Trekanten. Vi har arbejdet sammen med 5E Byg på mange projekter, og vi ved, at vi altid får leveret ejendomme, der flugter med de forventninger, som vi har haft fra start, siger administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson.

5E Byg er meget tilfredse med, at de som totalentreprenør skal stå for opførelsen af Trekanten.

– I en tid, hvor markedet i den grad er udfordret, er vi naturligvis meget tilfredse med, at vi har indgået en aftale med AP Ejendomme, som skaber værdi for begge parter. Med aftalen på plads ser vi frem til, at vi senere på året kan starte arbejdet op. Det er et spændende projektet, som AP Ejendomme arbejder med i Aarhus Vest, og vi er stolte over, at vi skal være med til at stå for realiseringen af det kommende boligområde, siger Torben Nielsen, teknisk direktør i 5E Byg.

Grunden er karakteriseret ved sin trekantede facon, og rækkehusbebyggelsen, der er er tegnet af Arkitema, disponeres i tre trekantede klynger. Og får navnet Trekanten.

Rækkehusene bliver på to forskellige størrelser på cirka 90 og 115 kvadratmeter fordelt på henholdsvis to og tre etager med fire og fem værelser. Fælles for rækkehusene er, at de får egen lille have og balkon. Herudover bliver der anlagt 75 parkeringspladser, skriver AP Pension.

– Det er væsentligt for os, at Trekanten bliver et levende og åbent område, der inkluderer folk og indbyder til fællesskaber på kryds og tværs og har plads til mangfoldighed. Hele området har et kæmpe potentiale, som vi med vores boligområde vil gøre vores for at være med til at forløse, og med den plan Aarhus Kommune har for hele området, ser vi et stort potentiale i vores kommende boliger. Vi tror på, at blandede bydele gavner et område. Derfor føler vi os overbeviste om, at de almene boliger i kvarteret vil harmonere godt med vores private lejeboliger, forklarer Peter Olsson.