Faaborg Kro er sat til salg. Foto: Nordicals.
Faaborg Kro er sat til salg. Foto: Nordicals.

Som en anden kromutter eller -fatter har du nu muligheden for at overtage en mere end 300 år gammel kro i det sydlige Jylland.

Fåborg Kro, som det gamle trakteringssted hedder, er nemlig kommet til salg. Det skriver boligmediet Boliga.dk.

Udover flere stuer, en restaurant, to festsale og et stort køkken, følger der også en privat bolig på 68 kvadratmeter og en ferielejlighed med i udbuddet, der varetages af  ejendomsmæglerfirmaet Nordicals.

Villaen er bygget i 1708 og fordeler sine 68 kvadratmeter på 3 værelser. Villaen har yderligere 90 kvadratmeter kælder.

Meget passende ligger den gamle kro i en lille  idyllisk landsby nogenlunde midt på strækningen mellem Esbjerg og Lego-hovedstaden Billund, der hvert år tiltrækker millioner af besøgende til landsdelen.

Hvis det er dig, der skal overtage nøglerne til den gamle kro i det sydjyske, skal du af med 1.398.000 kroner, som er prisen for hele baduljen.

Faaborg Kro til salg efter 15 års ejerskab

Siden 2006 har Fåborg Kro været på de samme hænder. Dengang købte ægteparret Marlene og Uwe Schober nemlig ejendommen.

Vi har drevet kroen i mere end 15 år og har været utroligt glade for det, men vi er ved at nå pensionsalderen og vil gerne tilbringe mere tid med familien, så derfor har vi sat den til salg, siger Marlene Schober til Boliga.dk. 

 – Vi håber selvfølgelig, at der er nogen, som har lyst til at drive kroen videre eller bruge den til noget andet spændende, der kan komme lokalsamfundet til gode.

Ifølge Nordicals består selve kroen af et stort køkken med tilhørende køle- og fryserum, ligesom der er kælder til opbevaring. Kroen har fem selskabslokaler. Der er to festsale med plads til henholdsvis 150 og 40 gæster og med mulighed for at åbne op mellem de to sale samt Bondestuen med plads til 24 gæster, Gæstestuen til 20 gæster og sidst, men ikke mindst, restauranten med plads til 45 siddende gæster.

Udenfor er der en større parkeringsplads samt en stor garage på 60 kvadratmeter.

Igennem årene har ejendommen gennemgået flere større renoveringer. Blandt andet er stråtaget skiftet i år 2000, annekset er renoveret i 2006, og hele gavlen imod gaden er tilbageført til den gamle stil i 2018, oplyser mæglerne.

Se Faaborg Kro her.