Jacob Hovmøller får som ny byggedirektør hos FB Gruppen det det overordnede ansvar for alle ejendomsudviklerens byggerier, ligesom han skal udvikle en bæredygtighedsstrategi, der skal understøtte koncernens grønne profil. Han tiltræder den 1. marts 2023, skriver den socialt bevidste ejendomsudvikler i en pressemeddelelse.

Jacob Hovmøller overtager en række af de opgaver, som administrerende direktør Hans-Bo Hyldig hidtil selv har varetaget i forhold til byggerier og samarbejdspartnere, der blandt andre tæller Ingcon, Sjælsø og HLH.

– I takt med FB Gruppens vækst er vi nået til et udviklingstrin, hvor jeg personligt gerne vil bidrage mere til branchens rolle og stemme inden for innovation og socialt ansvar, ligesom det er vigtigt, at vi som virksomhed også om 5 og 10 år er det rigtige sted i markedet, udtaler Hans-Bo Hyldig, som derfor i et stykke tid har ledt efter en profil med bygge- og projekterfaring og som kan glide naturligt ind i FB Gruppens ledergruppe.

Trods sine kun 48 år kommer Jacob Hovmøller til FB Gruppen med masser af erfaring fra bygge- og ejendomsbranchen.

Han er landmandssøn fra Mors. Han er vant til at stå tidligt op, håndtere maskiner og at være sparsommelig. Oprindeligt er han udlært smed og er via håndværket kommet ind i byggebranchen, hvor han senere uddannede sig til bygningskonstruktør.

I mere end 13 år var han ansat i Skanska, hvor han blandt andet havde ansvaret for at udvikle og opføre 430 lejligheder i Øresunds Park for Balder. Her blev han hentet til som projektchef og avancerede senere til projektdirektør, hvor han de seneste seks år har haft bygherreansvaret for at udvikle og opføre 3.000 boliger.

– Enhver synes jo, at ens egne børn er pænest, men jeg har de senere år sagt til mig selv, at hvis der var et andet sted, jeg kunne se mig selv, så er det hos FB Gruppen. Koncernen har samme værdier og grundholdninger, som jeg forbinder med mine egne, siger Jacob Hovmøller.

– Nybyggeri kan som udgangspunkt i sagens natur ikke være bæredygtigt. Men det kan blive grønnere. Her er jeg glad for, at FB Gruppen er med i dét partnerskab, der netop er dannet under ledelse af Rådet for bæredygtigt Byggeri. De tunge aktører, der her er med, viser at bygge- og ejendomsbranchen vil og kan bidrage til den grønne omstilling, understreger Jacob Hovmøller.

Privat finder Jacob Hovmøller ro i naturen og går jævnligt på jagt. Han bor i Lundtofte sammen med sin hustru Pernille og deres to drenge på 9 og 12 år. Parret bor i et ældre hus, som Jacob Hovmøller nyder at gå og arbejde på, ligesom han slapper af ved at skrue på sin gamle motorcykel og fixe ting, der er gået i stykker.

Fakta om FB Gruppen

FB Gruppen har fokus på kvalitet i byggerierne, herunder materialevalg og det økonomiske fundament, og bygger kun boliger, de selv vil bo i. Flere af byggerierne har modtaget arkitektur- og anerkendelsespriser.

Projektudviklerkoncernen arbejder sammen med en fast kreds af arkitekter, ingeniører, entreprenører og håndværkere, så kvalitet og kontinuitet sikres. Koncernen er kendt for at aflevere boliger til den aftalte tid uden væsentlige fejl og mangler.

Ud over bofællesskabet Grønne Eng i Ørestad står koncernen bag byggeriet af 3.000 boliger på Grønttorvet i Valby, ligesom de er i gang opførelsen af 1.000 boliger i Holbæk Kommune og 1.800 boliger i Nærheden i Høje-Taastrup Kommune. Herudover arbejder FB Gruppen med bydels- og boligprojekter i blandt andet Ballerup, Bjæverskov, Gentofte, Stenløse og Ørestad.

Kilde: FB Gruppen.