Freja Ejendomme får nyt bestyrelsesmedlem

Jakob Axel Nielsen er blevet udpeget som nyt og femte bestyrelsesmedlem i statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme.

Jakob Axel Nielsen er blevet udpeget som det femte bestyrelsesmedlem i Freja Ejendomme.

Det skriver statens ejendomsselskab i en pressemeddelelse.

Jakob Axel Nielsen er i dag administrerende direktør i Cryos International og har tidligere været administrerende direktør i den nordjyske ejendomsudviklingsvirksomhed Calum.

– Jeg er stolt over at blive en del af bestyrelsen i Freja Ejendomme, der som statens ejendomsselskab har en meget vigtig rolle med at udvikle og sælge statens ejendomme over hele landet og sikre, at de kommer godt videre på private hænder. Samtidig er de også en central aktør i flere store byudviklingsprojekter og jeg ser frem til at arbejde med denne spændende organisation, udtaler Jakob Axel Nielsen.

Den formelle beslutning om udpegelsen af Jakob Axel Nielsen blev truffet på en generalforsamling i selskabet i dag den 30. april 2024.

– Jakob har mange års erfaring fra dansk politik og efterfølgende også ejendomsbranchen, og jeg er glad for, at han nu bliver en del af Freja Ejendommes bestyrelse, udtaler Hans J. Carstensen, bestyrelsesformand i Freja Ejendomme.

Jakob Axel Nielsen var folketingsmedlem for Det Konservative Folkeparti fra 2005 til 2010 og var i denne periode transport- og energiminister og efterfølgende minister for sundhed og forebyggelse.

Han er uddannet jurist på Aarhus Universitet i 1994.