Frøslev Træ etablerer nye ventezoner for Molslinjen

Fremover kan de rejsende, der sejler fra Aarhus mod Odden, se frem til nye ventezoner i træ som resultat af et samarbejde mellem Molslinjen og Frøslev Træ.

Hurtigfærgen mellem Aarhus og Odden transporterer årligt omkring halvanden million passagerer over Kattegat. Men der har tidligere været mangel på gode steder at slå sig ned i ventetiden. Det har Molslinjen i samarbejde med Frøslev Træ fået gjort noget ved. Det skriver trævirksomheden i en pressemeddelelse.

– Tidligere har vores ventezoner bestået af bord-bænkesæt mellem opmarchbanerne, som er blevet benyttet af dem, der er kommet tidligt til deres afgang. Men de nye ventezoner indbyder til mere afslapning, mens man venter på færgen, udtaler Jesper Maack, der er PR- og kommunikationschef hos Molslinjen.

I de nye ventezoner er der opsat flere nye træplateauer med solsenge og andre siddemoduler fra Frøslev Træ.

Frøslev Træ etablerer nye ventezoner i træ for Molslinjen. Foto: PR.
Frøslev Træ etablerer nye ventezoner i træ for Molslinjen. Foto: PR.

– De nye zoner er bygget af Frøslevs samlekits kaldet Arki Kit som blandt andet indeholder solsenge, siddemoduler og borde. De giver plads til, at man kan slænge sig og bruge ventetiden mere afslappende og kreativt. Det var desuden vigtigt for Molslinjen, at de nye opholdssteder er langtidsholdbare og stabile i de til tider vindomsuste omgivelser, siger Carsten Meyer-Zeuthen, direktør og medstifter af Frøslev Arko, der delvist er ejet af Frøslev.

LÆS OGSÅ: NY HOVEDINDGANG I TRÆ

– Derfor er plateauerne bygget af Frøslev Sature, som er meget holdbart træ imprægneret med naturligt forekommende silikat og er fri for biocider og tungmetaller. Et produkt, der vandt Innovationsprisen ved Building Awards 2022. Møblerne er derimod bygget af Frøslev Embla ThermoWood, som er træ, der udelukkende er fremstillet ved hjælp af høje temperaturer og vanddamp.

Fængselsindsatte bygger møblerne

Udover at tilbyde funktionelle møbler er de nye ventezoner ved Molslinjen også med til at give en meningsfuld hverdag for indsatte i Renbæk Fængsel i Sønderjylland. Det er nemlig fængslets indsatte, der bygger møblerne til de nye ventezoner.

Frøslev Træ etablerer nye ventezoner i træ for Molslinjen. Foto: PR.
Frøslev Træ etablerer nye ventezoner i træ for Molslinjen. Foto: PR.

– Vi er meget tilfredse med de møbler, som de indsatte fra Renbæk Fængsel har bygget. De indsatte skal både kunne lave de rigtige beregninger, være grundige og have styr på finish, så vi får det helt rigtige resultat til Molslinjens ventezoner. Samtidig er projektet med til at skabe et formål for de indsattes hverdag, som vi er utroligt glade for at kunne bidrage til, lyder det fra Carsten Meyer-Zeuthen.

Arki Kit, som møblerne i de nye ventezoner er bygget ud fra, er byg-selv-sæt af arkitekttegnede møbler til udendørs brug, som blandt andet sælges via tømmerhandler og byggemarkeder, oplyser Frøslev Træ.

Renbæk Fængsel får leveret kits og træet til møblerne, som de selv skal måle op, save til og samle. Når de indsatte har bygget møblerne, bliver de afhentet af Frøslev, som monterer dem på havnen.