Gammelt mejeri i Outrup bliver til boliger

Varde Kommune har købt det gamle mejeri i Outrup. Det skal rives ned, så grunden kan udstykkes til parcelhuse og eventuelt rækkehuse.

Den 1. juli 2022 overtager Varde Kommune det gamle mejeri i Outrup, og dermed kan der sættes gang i en proces, der skal bane vejen for nye boliger på grunden. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

– Vi har oplevet stor lokal efterspørgsel på nye byggegrunde i Outrup, og det glæder mig derfor, at vi nu kan præsentere en plan for det gamle mejeri. Outrup er et af kommunens mange stærke lokalsamfund, og med denne plan bliver der lagt et solidt fundament for fortsat udvikling i byen og lokalområdet, udtaler Mads Sørensen (V), borgmester i Varde Kommune, i pressemeddelelsen.

Grunden skal ifølge kommunen udstykkes til parcelhuse, ligesom rækkehuse også kan blive en mulighed. Her peger kommunen på, at en boligforening eventuelt kan være bygherre.

Først skal der dog udarbejdes en ny lokalplan for grunden, så udstykningen er næppe klar før i slutningen af 2024.

Gammelt mejeri i Outrup bliver til boliger. Foto: Varde Kommune.
Gammelt mejeri i Outrup bliver til boliger. Foto: Varde Kommune.

Antallet af byggegrunde og deres størrelse kendes ikke endnu, skriver Varde Kommune.

Udover mejeriet ligger der et parcelhus og andre erhvervsbygninger på grunden. Varde Kommune forventer, at bygningerne bliver nedrevet i løbet af 2022.

I Outrup ligger der en skole med klassetrin til og med 6. klasse samt børnehave og skolefritidsordning. Desuden lokker Varde Kommune med, at der i byen både er dagligvarebutik, bageri, hotel, tankstation og et byggemarked.