Grundfos bygger nyt hovedkvarter i Bjerringbro. Visualisering Aart Architects.
Grundfos bygger nyt hovedkvarter i Bjerringbro. Visualisering Aart Architects.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Ifølge Viborg Stifts Folkeblad vil Grundfos bygge nyt hovedkvarter i Bjerringbro. Pumpeproducenten planlægger et byggeri, der omfatter 12.600 kvadratmeter fordelt på fem etager.

– Group Facility Management har siden starten af 2022 arbejdet sammen med den danske arkitektvirksomhed Aart om et nyt og globalt hovedkontor. Når bygningen er færdig, vil den stå som et nyt ikon for Grundfos i Bjerringbro, fortæller Mads Klougart Jacobsen, der er ansat i kommunikationsafdelingen hos Grundfos, til Viborg Stifts Folkeblad.

Ifølge avisen forventes bygningen at stå færdig i 2026. Aktuelt er virksomhedens Group Facility Management klar til at påbegynde den endelige designfase for projektet.

– Den kommende kontorbygning, som kommer til at huse cirka 660 medarbejdere, skal i stedet erstatte det nuværende hovedkvarter, der ligger inde i Bjerringbro. Den nye bygning vil efter planen blive opført i nærheden af Grundfos Centeret og akademiet og bliver en del af visionen for udviklingen af vores campus i Bjerringbro, siger Mads Klougart Jacobsen til Viborg Stifts Folkeblad.

I forvejen er Grundfos dog i gang med at udvide i Bjerringbro med et projekt, som ligeledes er tegnet af Aart Architects.

Pumpeproducentens eksisterende ejendomme i Bjerringbro består af både administrationsbygninger, fabriksanlæg, forsknings- og udviklingsfaciliteter, undervisningsbyggerier samt faciliteter til medarbejderne og omfatter over 200.000 kvadratmeter. Den eksisterende hovedbygningen er oprindeligt tegnet i 1972 og siden ombygget og renoveret.

Omsætningsvækst i 2022

Grundfos lukkede i 2022 sin forretning i Rusland og Belarus, hvilket resulterede i en ekstraordinær nedskrivning på 851 millioner kroner.

Trods turbulente markedsforhold steg omsætningen fra 28,7 milliarder kroner i 2021 til 33,3 milliarder kroner i 2022. Salget steg med 12,1 procent, og hvis Rusland og Belarus fraregnes med 16,2 procent.

Resultatet efter skat landede i 2022 på godt 2 milliarder kroner mod knap 2,7 milliarder kroner i 2021. Før skat lød resultatet i 2022 på knap 2,8 milliarder kroner mod lidt under 3,4 milliarder kroner året før.

I slutningen af 2022 forlængede Grundfos sin facility management-aftale med ISS.