Heimstaden bygger over 300 boliger i Odense

Heimstaden står bag de nye boliger i Bolbro i Odense. Raundahl & Moseby bygger lejligheder og rækkehuse i Thors Have, der er tegnet af Arkitema.

For nylig rundede Heimstaden 20.000 danske boliger, og det svenske selskab kan om nogle år føje yderligere godt 300 boliger til ejendomsporteføljen i Danmark. Borgmester i Odense kommune Peter Rahbæk Juel (S) tager første spadestik til Thors Have i Bolbro på torsdag den 9. marts.

Thors Haves 307 boliger bliver en blanding af punkthuse og rækkehuse, fordelt på seks små enklaver. Hver enklave vil have sit eget grønt gårdrum, skriver Heimstaden i en pressemeddelelse.

“Hele bebyggelsen bliver kendetegnet ved at invitere naturen helt tæt på boligerne og stor fokus på biodiversitet. Thors Have vil få egen sø, æblelund, og være omgivet af store fredede træer. Vil man nyde naturen udenfor Thors Have byder lokalområdet både på Langesøstien og Elmelund Skov med attraktive grønne områder”, lyder det i meddelelsen.

Thors Have bliver efter planen certificeret til DGNB Guld. Bebyggelserne opføres med flade tage, der får integrerede solceller, så boligejendommen bliver selvforsynende med elektricitet. Det holder elregningen på et stabilt niveau for de kommende lejere.

Heimstaden peger i meddelelsen desuden på, at de kommende lejere kan nyde godt af en veludviklet infrastruktur.

“Bolbro har været kendt som landsbysamfund i snart tusind år, som centralt stop på hovedvejen til Middelfart. De seneste år er Bolbro blevet knyttet langt tættere til resten af Odense, særligt med den nye letbane – med stoppested lige ved Thors Have. Med Odense Idrætspark som bydelens trækplaster er mulighederne mange for Bolbro mange kommende beboere”, skriver Heimstaden.

Thors Have er tegnet af Arkitema og opføres af Raundahl & Moseby. Heimstaden og Raundahl & Moseby samarbejder i forvejen om flere projekter i Jylland.

Thors Have vil efter planen står klar til indflytning i fire etaper fra den 1. oktober 2024.