Hoffmann skal renovere Helmerhus på Rådhuspladsen i København. Illustration: Henning Larsen Architects.
Hoffmann skal renovere Helmerhus på Rådhuspladsen i København. Illustration: Henning Larsen Architects.

Hoffman har indgået kontrakt med Square Copenhagen, en del af det tyske ejendomsselskab Proteus, om renovering og ombygning af Helmerhus på Rådhuspladsen i København.

Det skriver entreprenørvirksomheden, der er et datterselskab af norske Veidekke, i en pressemeddedelse.

Kontrakten har en værdi på 580 millioner kroner, fremgår det.

– Vi ser frem til at restaurere og transformere et historisk vartegn i København med respekt for byen – sammen med Hoffmann og vores partnere, udtaler Jürgen Büllesbach, administrerende direktør for Proteus.

Læs også: Renovering af nordsjællandsk skole kan løbe op i over 330 millioner

Helmerhus er oprindeligt opført i år 1900. Når ombygningen er afsluttet, vil bygningen omfatte 15.000 kvadratmeter kontorlokaler, 1.200 kvadratmeter boligarealer og 3.000 kvadratmeter butiks- og F&B-arealer.

– Vi er glade for at gennemføre omdannelsen af Helmerhus. Beliggende på Rådhuspladsen i hjertet af København er dette et meget prestigefyldt projekt, som følger i fodsporene på andre succesfulde projekter Hoffmann har udført i det indre København, såsom 25Hours Hotel Copenhagen, Tivoli Corner og CitizenM Copenhagen Hotel, udtaler Torben. Bjørk, administrerende direktør i Hoffmann.

Projektet er blevet udviklet af Hoffmann i samarbejde med Henning Larsen Arkitekter, Vita Ingeniører, Emcon og AM Alpha.