I marts 2022 besluttede politikerne i byrådet i Egedal Kommune, at Lærkeskolen i Stenløse som udgangspunkt skal renoveres. Alternativet ville være at bygge en helt ny skole.

Der blev dengang afsat 2,7 millioner kroner til en forundersøgelse af en kommende renovering af skolen.

Den 20. marts 2024 var sagen atter på byrådets dagsorden. Her besluttede politikerne at fastholde beslutningen om, at skolen skal renoveres.

Det vurderes, at byggeri af en helt ny skole vil koste omkring 470 millioner kroner, og så vil skolen endda blive mellem 1.700 og 2.500 kvadratmeter mindre end den nuværende skole.

Der er i kommunens anlægsprogram afsat 173,4 millioner kroner til sko­lerne i Stenløse-distriktet. Efter forundersøgelser for 2,7 millioner kroner er der dermed 170,7 millioner kroner at rutte med.

Læs også: Udviklingsselskab får forkøbsret til skolegrund i Smørum

Spørgsmålet er, om det er nok til en kommende renovering af Lærkeskolen?

– Min personlige vurdering er, at det er det ikke, sagde formand for Skole- og Uddannelsesudvalget, Jens Skov (SF), på byrådsmødet den 20. marts 2024.

– Så får vi en skole, der ikke falder sammen. Men vi vil jo gerne lidt mere end det, understregede udvalgsformanden.

Ifølge kommunens administration vil en skrabet udgave i form af en renovering for godt 170 millioner kroner kunne give en energioptimering af Lærkeskolen med udskiftning af facader og installationer med forbedret indeklima. For elever og lærere vil skolen dog fortsat fremstå med nedslidte vægge, gulve og lofter.

Administrationen anbefaler derfor, at er i videst muligt omfang afsættes midler til, at en fuld eller mere udbygget renovering af Lærkeskolen. Administrationen vurderer, at det vil koste 336 millioner kroner.

At skolen skal renoveres ligger fast, men der er ikke truffet en endelig beslutning om den økonomiske ramme.

Læs også: Prognose: Der skal bygges næsten 3.000 boliger i nordsjællandsk kommune

Politikerne i kommunen har til gengæld besluttet, at administrationen skal kvalificere den økonomiske ramme for en udvidet renovering med henblik på, at den kan indgå i budgetforhandlingerne for budget 2025-28.

Det indebærer blandt andet, at der udarbejdes en tids- og projektplan, hvor der ses på, hvordan der inden for en udvidet økonomisk ramme og over flere år kan gennemføres en mere omfattende renovering af skolen.

Der vil her også blive arbejdet med flere scenarier for renovering i beløbsstørrelser, der ligger mellem de 170 og de 336 millioner kroner.