Holstebro vil gøre plads til flere store butikker

Holstebro Kommune vil udvide centerområdet ved Hjermvej for at tiltrække store udvalgsvarebutikker. I nabokommune følger man planerne.

Holstebro Kommune planlægger en udvidelse af centerområdet ved Hjermvej i Holstebro.

I forvejen har blandt andet Bilka, Power, Elgiganten, Jysk og Harald Nyborg varehuse i området, ligesom blandt andet Burger King har en fastfood-restaurant i området, der ligger i den nordlige del af byen og ganske tæt på motorvejen.

Holstebro har dog har potentiale til at dække en større del af befolkningens behov for udvalgsvarer end i dag, og derfor skal der trækkes flere butikker til den vestjyske kultur- og handelsby, fremgår det af et orienteringsmateriale fra kommunen.

“Planlægningen for en udvidelse af aflastningsområdet skal bidrage til en positiv udvikling i handelslivet med et større og mere varieret udbud af butikker. Det er således ønsket at tiltrække store udvalgsvarebutikker – herunder kædebutikker – der i dag ikke ligger i Holstebro Kommune”, lyder det i materialet.

“Den gode beliggenhed ud til de større veje gør området attraktiv for placering af butikker, der ønsker synlighed”, lyder det videre.

I Herning oplyser kommunens forvaltning, at man vil følge den kommende planproces for at holde de lokale politikere orienterede om de forventede konsekvenser for detailhandlen i Herning Kommune.