Idéer til udvikling af gammel bygning i Nykøbing Falster efterlyses

Markedshallen på havnen i Nykøbing Falster skal udvikles til et levende sted med masser af aktivitet. Guldborgsund Kommune inviterer til Idé-værksted.

Der skal skabes liv i den flotte gamle Markedshal, som ligger på havnen i Nykøbing Falster. Det skriver Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.

Bygningen er på hele 1.800 kvadratmeter, og kommunen efterlyser alle, der har lyst til at bidrage med en god idé, har en forening, er en startup virksomhed, en kunsthåndværker, som mangler et sted at være eller noget helt andet. Torsdag den 7. december afholdes et idé-værksted i Kartoffelladen på havnen.

– Markedshallen er en smuk gammel bygning, og det bliver fantastisk når den åbner op, og forhåbentlig bliver et samlingspunkt med masser af aktiviteter og liv. Vi er helt åbne over for de ideer og visioner de kommende brugere kommer med. Det eneste krav er at Markedshallen samlet set er levedygtig, og supplerer Nykøbing med noget nyt, udtaler programleder for udviklingen af havnen Anders V. Møller.

Sara Nardi fra konsulentvirksomheden Volcano styrer forløbet med indsamlingen af de mange ideer og inputs.

– Jeg har talt med så mange mennesker i og omkring Nykøbing, og endda et par, der er på vej til at flytte hertil, og gerne vil bidrage til udviklingen. Jeg er virkelig optimistisk og spændt på hvad der kommer frem af ideer og ønsker. Vi starter heldigvis ikke på bar bund. Lige nu kører vi et forløb med en flok unge mennesker i alderen 13-26 år, der gerne vil være med til at udvikle det område, der ligger lige foran Markedshallen. Samtidig igangsætter vi nu et kort spørgeskema, hvor alle kan skrive deres ønsker og visioner for Markedshallen, som vi vil bruge den 7. december, udtaler hun.

De unge er allerede i gang

Et af indslagene på idé-værkstedet kommer fra holdet af unge mennesker, der allerede er i gang med at udvikle et nyt område for og til de unge. På aftenen vil de komme og præsentere deres ideer, som kan være med til at inspirere til indholdet i Markedshallen.

– En række unge har meldt sig til at være med på holdet, der udvikler det nye ungeområde, og af dem har jeg valgt 15, som vi nu kører et forløb med. Vi har talt med hinanden om drømme og ønsker, været på inspirationstur, og nu arbejder vi hen mod at de skal præsentere en samlet idé. Det er helt fantastisk at arbejde med de unge mennesker. De har sådan nogle gode ideer og visioner for hinanden og for hele området. Det er en kæmpe fornøjelse, fortæller Sara Nardi

Udviklingen er en del af omdannelsen af erhvervshaven til et helt nyt byrum i byen, der skal supplere og styrke Nykøbing og hele området, og give byens borgere og besøgende en god oplevelse.

Fakta om idé-værkstedet

Dato: Torsdag den 7. december

Tidspunkt: Klokken 17-21

Sted: Kartoffelladen på Fejøgade 2 i Nykøbing Falster

Tilmeldingen til selve idé-værkstedet finder du her.

Sidste frist er mandag den 4. december.

Brug for en flok frivillige

Kommunen søger frivillige, der vil hjælpe med at gøre Kartoffelladen hyggelig og festlig et par timer før, arrangementet går i gang den 7. december. Man kan skrive til Sara Nardi på sara@volcano.dk.

Kommunen vil gerne have, at man bidrager med inputs allerede inden, idé-værkstedet afholdes. Man kan udfylde et kort spørgeskema her.

Kilde: Guldborgsund Kommune.