Ikano Bolig ansætter Community Developer til Nærværskoncept

Ikano Bolig styrker sit fokus på social bæredygtighed med en ansættelse af Amalie Degner Sørensen i en nyoprettet stilling som Community Developer.

Amalie Degner Sørensen er ansat i en ny stilling som Community Developer hos Ikano Bolig. Hun skal hjælpe med at skabe sociale fællesskaber mellem beboerne i virksomhedens boligprojekter, fremgår det af en pressemeddelelse.

Amalie Degner Sørensen er kandidat i soiologi med speciale i by, bolig og bosætning fra AAU. Hun skal indgå i Ikano Boligs sociale bæredygtighedsteam, som har til formål at skabe sociale fællesskaber i virksomhedens boligprojekter.

– Det er vigtigt, at vi løbende er i dialog med – og skaber relationer til beboerne. Vi kan nemlig lære af dem i forhold til at skabe de rette platforme for fællesskaber og gode boligområder. Ikano Bolig er meget bevidste om, at man som bygherre ikke har svaret på alt. Det er i dialogen med beboerne i lokalområdet, at vi bliver klogere og bedre til at udvikle bæredygtige og meningsfulde løsninger, udtaler Amalie Degner Sørensen i meddelelsen.

Ikano Bolig arbejder blandt andet med social bæredygtighed ved at etablere bydelsforeninger sammen med lokalområdet.

– Uanset om der er tale om eje- eller lejeboliger, er det vigtigt at skabe et miljø, der byder på nærvær, og som understøtter beboernes mulighed for at interagere socialt og danne fællesskaber, der skaber et trygt og bæredygtigt naboskab, som man vil være en del af i mange år, siger Michael Hedegaard Jensen, der er chef for social bæredygtighed hos Ikano Bolig.

Ikano Bolig har i Danmark igangværende eller kommende boligprojekter i Greve, Hillerød, Høje Taastrup, Ballerup, Valby, Vinge og Værløse.

Ikano Bolig har udviklet og bygget boliger i Danmark siden 2017 og er en del af Ikano Group, der blev grundlagt i 1988 og ejes af efterkommerne af Ingvar Feodor Kamprad, som grundlagde Ikea.